Ύλη Πανελλαδικές 2017

Ύλη Πανελλαδικών 2017

Το Υπουργείο προχώρησε στην ανακοίνωση της ύλη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016-2017 με δελτίο τύπου του στις 12/9/2016.

 

 

Ειδικότερα η απόφαση του υπουργού Παιδείας καθορίζει την εξεταστέα ύλη για το έτος 2017 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου.

Δεν παρατηρούνται αλλαγές στα Φιλολογικά μαθήματα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Οι υποψήφιοι οφείλουν να εξεταστούν -όπως πάντα- στα θέματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο: Έκφραση-Έκθεση για το Γενικό Λύκειο – Θεματικοί Κύκλοι των Α, Β, Γ τάξεων Γενικού Λυκείου των Γ. Μανωλίδη κ.ά.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Οι μαθητές θα εξεταστούν από το βιβλίο «Αρχαία Ελληνικά, Φιλοσοφικός Λόγος», Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου των Μ. Κοπιδάκη, Δ. Λυπουρλή, κ.ά., έκδοση (Ι.Τ.Υ.Ε.) «Διόφαντος» στις παρακάτω ενότητες, όσον αφορά το διδαγμένο κείμενο:

Ι. ΠΛΑΤΩΝ Πρωταγόρας: οι ενότητες 1, 2, 3, 4, 5, 6 και 7. Πολιτεία: οι ενότητες 11, 12 και 13. ΙΙ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ηθικά Νικομάχεια: οι ενότητες: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 και 10. Πολιτικά: οι ενότητες: 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 και 20.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην Ιστορία υπενθυμίζουμε ότι παραμένει το κεφάλαιο Ι. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, το οποίο προστέθηκε πέρυσι.

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

Οι μαθητές θα εξεταστούν σε ορισμένα μόνο κεφάλαια (22) από τα περιλαμβανόμενα στο βιβλίο των  Μ. Πασχάλη και Γ. Σαββαντίδη, ενώ αξίξει να σημειωθεί ότι απαιτητικά συντακτικά φαινόμενα όπως η γερουνδιακή έλξη, η τροπή του debeo και ορισμένες μορφές πλαγίου λόγου διατηρούνται και φέτος εκτός της εξεταστέας ύλης.

Επιλέξτε τον κατάλληλο σύνδεσμο για να κατεβάσετε την ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2016-2017.

Ύλη των πανελλαδικών αποφοίτων Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου

Ύλη των πανελλαδικών αποφοίτων Δ’ τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook.

 

 

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x