Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ (2Γ)

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ (2Γ)

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ (2Γ)

Με βάση τις προβλέψεις ειδικών για όσους πετύχουν στο διαγωνισμό διαμορφώνεται μία από τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας και κατοχύρωσης μόνιμου διορισμού! Χιλιάδες οι μόνιμοι διορισμοί που θα γίνουν – Για ποιο λόγο θα συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί στον 2Γ/2022. Όπως έχουμε πει ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ στον οποίο όλοι θα εξεταστούν στα ίδια μαθήματα (δείτε τα εδώ) θα αποτελέσει το γεγονός της 20ετίας και μία μοναδική ευκαιρία για να διεκδικήσουν οι πολίτες μόνιμο διορισμό στο δημόσιο τα επόμενα χρόνια! Στην πραγματικότητα αν ΔΕΝ ενταχθούν στη Δεξαμενή των επιτυχόντων, θα αποκλειστούν από τους χιλιάδες μόνιμους διορισμούς που γίνονται κάθε χρόνο σε Δήμους, περιφέρειες, Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΔΕΚΟ και φορείς! Αποκλεισμός για τους ΠΕ και ΤΕ τουλάχιστον για 2 χρόνια όπου και αναμένεται μετά να ξανά γίνει διαγωνισμός.

Ο διαγωνισμός 2Γ θα γίνει το Μάρτιο!

Για ποιο λόγο αναμένεται να δώσουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2Γ χιλιάδες εκπαιδευτικοί;

Αρχικά δεν εννοούμε ότι θα γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών για τους διορισμούς στα σχολεία! Μιλάμε για το Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό 2Γ που θα γίνει το Μάρτιο και αφορά χιλιάδες διορισμού στο δημόσιο (δήμους, υπουργεία, φορείς, ΝΠΔΔ, ΔΕΚΟ, περιφέρειες, Οργανισμούς) για τα επόμενα χρόνια! Οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα οι νέοι απόφοιτοι καθηγητικών σχολών και παιδαγωγικών τμημάτων αλλά και οι νέοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα μπουν στη διαδικασία κατοχύρωσης της δυνατότητας της διεκδίκησης ενός μόνιμου διορισμού σε όλη την Ελλάδα στη διοικητική θέση που θέλουν ή σε κάποια άλλη ειδικότητα!

Φιλόλογοι, φυσικομαθηματικοί, δάσκαλοι και άλλα καθηγητικά πτυχία Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.  θα επιλέξουν για πρώτη φορά να κατοχυρώσουν έναν έξτρα δρόμο προς τον διορισμό. Πέρα από τους Πίνακες δηλαδή (δείτε εδώ το προσοντολόγιο) θα θελήσουν να “ΜΗΝ βγούν έξω από το παιχνίδι” για το διορισμό στο δημόσιο. Στην πραγματικότητα δώσουν εξετάσεις για να  μην αποκλειστούν! Οι αντίξοες συνθήκες που βιώνουν ιδιαίτερα οι αναπληρωτές (υψηλό κόστος διαμονής, εργασία πολύ μακριά από την κατοικία τους, ελαστικότητα εργασίας, ανασφάλεια) θα τους οδηγήσει να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό και να μπουν στην κατάταξη των επιτυχόντων.

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό ως το “έξτρα εναλλακτικό πλάνο” για διορισμό: Ένα ακόμα “μεταπτυχιακό”

Η εισδοχή τους στην κατάταξη των επιτυχόντων θα αποτελεί ακόμα ένα προσόν (όπως π.χ. ένα μεταπτυχιακό) σε ένα ρευστοποιημένο αγώνα δρόμου προς την εργασία στο δημόσιο! Κάποιοι θα το χρησιμοποιήσουν αυτό το προσόν κάποιοι θα το βάλουν στο συρτάρι ως “ασφάλιση” ή “εναλλακτικό πλάνο

Πήγη: alfavita.gr

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!