Το "Κόντρα Μάθημα" της Γ' Λυκείου: Αλλαγές στις Εξετάσεις

Το “Κόντρα Μάθημα” της Γ’ Λυκείου: Αλλαγές στις Εξετάσεις

Το “Κόντρα Μάθημα” της Γ’ Λυκείου

Προβληματισμό προκαλεί σε μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς η εξαγγελθείσα πρόθεση της υπουργού Παιδείας κ.Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού κ.Σοφίας Ζαχαράκη, να θεσπιστεί ένα “Κόντρα μάθημα“, όπως το χαρακτήρισαν, στα εξεταζόμενα μαθήματα της Γ Λυκείου.

Οπως ανέφερε η κ.Κεραμέως, στο εξής οι μαθητές της Γ Λυκείου θα εξετάζονται σε 5 μαθήματα (από 4 σήμερα) ένα εκ των οποίων θα είναι το “Κόντρα Μάθημα”, δηλαδή τα Μαθηματικά για τους μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης και η Ιστορία για τους μαθητές της Θετικής, μαθήματα μάλιστα που θα εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς.

Οπως είναι ευνόητο, η εξέλιξη αυτή με το που ανακοινώθηκε προκάλεσε έντονο προβληματισμό ειδικά για το θέμα της εξέτασης του κόντρα μαθήματος και του συνυπολογισμού του στη βαθμολογία των υποψηφίων.

Περισσότερα δεν διευκρινίστηκαν προς το παρόν, αναμένονται οι διευκρινίσεις όταν το νομοσχέδιο αναρτηθεί προς διαβούλευση.

Πηγή: Alfavita.gr

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x