Θεματογραφία Αρχαίας Ελληνικής (Νέο Σύστημα Εξέτασης)

Θεματογραφία Αρχαίας Ελληνικής Εκδόσεις Γρηγόρη: Νέο Σύστημα Εξέτασης

Οι πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για αλλαγή του τρόπου εξέτασης στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών στις εξετάσεις για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προκάλεσαν αναστάτωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς καλούνται να αναπροσαρμόσουν τις διδακτικές και μαθησιακές τους στρατηγικές αντίστοιχα. Αν και οι μαθητές έχουν επικεντρωθεί στην πολυδιαφημισμένη «κατάργηση της μετάφρασης», παρόλα αυτά η νέα μορφή της εξέτασης αποδεικνύεται ιδιαίτερα απαιτητική στον προσεκτικό μελετητή. Ανάμεσα στα υπόλοιπα ξεχωρίζουμε την αύξηση της έκτασης του αδίδακτου κειμένου και την απαίτηση για απάντηση σε ερώτηση κατανόησης που αναφέρεται στον νοηματικό άξονα του κειμένου.
Οι υπάρχουσες θεματογραφίες αρχαίων ελληνικών δεν ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις της εξέτασης, καθώς εστιάζουν στη γραμματική και το συντακτικό, αδιαφορώντας πλήρως για το νοηματικό κέντρο του αποσπάσματος που παρουσιάζουν. Το κενό έρχεται να καλύψει η Θεματογραφία της Αρχαίας Ελληνικής του Δημήτρη Νάτση που επανακυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Γρηγόρη. Στις σελίδες του εξαιρετικού αυτού έργου εκπαιδευτικοί και μαθητές θα βρουν έναν πολύτιμο αρωγό στην προσπάθειά τους για την είσοδο στη σχολή αρεσκείας τους στους επόμενους μήνες.
Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ! Το filologikaGr εξασφάλισε μειωμένη τιμή για όσους/ -ες το παραγγείλουν απευθείας από τον συγγραφέα!

Θεματογραφία Αρχαίας Ελληνικής (Νέο Σύστημα Εξέτασης)

Η Θεματογραφία αυτή αρχαίων κειμένων για την Β’ και Γ’ Λυκείου του Νάτση Δημήτρη (εκδόσεις: Γρηγόρης), στην δεύτερη έκδοσή της πλέον, εμβαθύνει αρκετά σε γλωσσικά ζητήματα και σε συντακτικά-γραμματικά φαινόμενα. Παράλληλα εγκλιματίζεται πλήρως στις απαιτήσεις του νέου πλαισίου των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως έθεσε το υπουργείο, απαιτώντας πλην της μεταφράσεως και την νοηματική προσέγγιση του κειμένου ή το ιστορικό και πολιτικό πλαίσιό του.

Η Θεματογραφία αυτή ερείζεται επί του προτύπου των πανελλαδικών εξετάσεων σε μορφή προσομοίωσης.  Ξεκινά από απλά κείμενα για την Β’ Λυκείου και εξελίσσεται σε πιο δύσκολα για την Γ’ Λυκείου με σταδιακή αναβάθμιση. Παράλληλα τίθενται μετά των απαντήσεων τα θέματα που έδινε η Β’ Λυκείου, όταν και αυτή εξεταζόταν πανελλαδικά, αλλά και όλα τα θέματα της Γ’ Λυκείου ως σήμερα.

Το αναμφισβήτητο είναι ότι μπορεί να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που ξεκινούν ή συνεχίζουν την ενασχόληση με τα αρχαία κείμενα.
Το βιβλίο αυτό του Νάτση Δημήτρη (εκδόσεις : Γρηγόρης) πραγματεύεται την ύλη των αρχαίων Ομάδας (ή Κατεύθυνσης) για την Β’ Λυκείου στο διδαγμένο κείμενο. Παρατηρούμε μεγάλη εμβάθυνση αφενός στο ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο του λόγου, αφετέρου σε πληροφορίες που αφορούν την προσωπικότητα του Μαντιθέου. Αμφότερα αυτά προεκτείνονται και σχετίζονται με πληροφορίες της αρχαίας αθηναϊκής κοινωνίας, ώστε να μας αποκαλύπτουν το πλαίσιο υπό το οποίο εκφωνήθηκε ο λόγος αυτός αλλά και την εικόνα για το ποιόν του Μαντιθέου.
Όλα αυτά αποδεικνύονται με σχετιζόμενα χωρία άλλων συγγραφέων του αρχαίου λόγου, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα σε μαθητή και εκπαιδευτικό.
Στα θέματα προς εξέταση ή στις ερωτήσεις υπάρχουν παράλληλα κείμενα, είτε αττικών συγγραφέων της αυτής περιόδου, είτε νεοελληνικά, όπως πλέον θα ζητείται στις πανελλαδικές του διδαγμένου κειμένου, μετά από τον τελευταίο νόμο του υπουργείου, ώστε να εξασκηθεί πλήρως ένας μαθητής της Β’ Λυκείου. Παράλληλα τίθενται μετά των απαντήσεων τα θέματα που έδινε η Β’ Λυκείου, όταν και αυτή εξεταζόταν πανελλαδικά στον ίδιο αυτόν λόγο του Λυσίου.
Το βιβλίο αυτό του Νάτση Δημήτρη (εκδόσεις: Γρηγόρης) είναι ένα πόνημα που μπορεί να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές της Β’ Λυκείου για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Κορμού. Μπορεί να καθοδηγήσει έναν μαθητή της θετικής κατεύθυνσης και της θεωρητικής στο μάθημα των Αρχαίων Κορμού, στο οποίο πλέον συνδιδάσκονται την τραγωδία του Σοφοκλή “Αντιγόνη” μαζί με τον “Επιτάφιο του Περικλέους”. Μπορεί το πόνημα αυτό να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για έναν μαθητή της θετικής κατεύθυνσης, ώστε να αποκτήσει γνώση του λόγου του Περικλέους αλλά και του ιστορικού και πολιτικού πλαβισίου της εποχής. Μπορεί, όμως, να δώσει και μία σφαιρική εικόνα δια πληροφοριών σε έναν μαθητή της θεωρητικής κατεύθυνσης για την αθηναϊκή πόλη και του πλαισίου στο οποίο καλλιεργήθηκε η Δημοκρατία, η φιλοσοφία και η Ρητορική, ώστε να μπορεί να τα συνδυάζει με τον Ρητορικό Λόγο στην Β’ Λυκείου και με τον Φιλοσοφικό Λόγο στην Γ’ Λυκείου.
Παραγγείλετε τώρα το βιβλίο της αρεσκείας σας επικοινωνώντας άμεσα με τον συγγραφέα Νάτση Δημήτρη είτε με τα φροντιστήρια “ΔΙΑΜΕΣΟΣ”  Ταξιαρχών και Σπετσών 46 Κορυδαλλός, Αιγάλεω 52 Πειραιάς (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2104945323, 2104633819, 6956606596)

Θεματογραφία Αρχαίας Ελληνικής: Τιμή 15 ευρώ (έκπτωση 30%)

Λυσίου Υπέρ Μαντιθέου: Τιμή 14 ευρώ (έκπτωση 30%)

Περικλέους Επιτάφιος: Τιμή 4 ευρώ (έκπτωση 30%)

Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής.

Μπορείτε να δείτε δείγματα από τα παραπάνω βιβλία επιλέγοντας τους παρακάτω συνδέσμους:

Θεματογραφία Αρχαίας Ελληνικής

Λυσίου Υπέρ Μαντιθέου

Περικλέους Επιτάφιος

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν τα Φιλολογικά μαθήματα ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook.

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x