Τελευταίες Δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για τις Εξετάσεις

Τελευταίες Δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για τις Εξετάσεις

Επιβεβαιώνεται παλαιότερο άρθρο μας  σχετικά με τις αλλαγές που θα φέρει το Υπουργείο Παιδείας στο σύστημα εισόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τις τελευταίες δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για τις εξετάσεις.

“Καταργούμε την  κατηγοριοποίηση  μεταξύ «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών. Εμείς διαφωνούμε με τον διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτούς που θα έμπαιναν σε κάποιες σχολές χωρίς Πανελλαδικές και σε κάποιες με Πανελλαδικές. Διαφωνούμε με την κατηγοριοποίηση των σχολών σε υψηλού και χαμηλού κύρους αλλά και με το γεγονός ότι τα παιδιά καλούνται να μαντέψουν τον Οκτώβριο ποιες είναι οι δέκα σχολές στις οποίες μπορεί ενδεχομένως να μπει κανείς ελεύθερα και δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι μια σωστή διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό «Open TV» .

Επίσης για τις αλλαγές στην εξεταστέα ύλη και τη συνεξέταση Νέων- Λογοτεχνίας η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα ή τη Δευτέρα και τόνισε τα εξής:

  • Για τα παιδιά που μπαίνουν στην Γ’ Λυκείου και θα δώσουν εξετάσεις για πρώτη φορά του χρόνου, το μόνο εύκολο θα ήταν να πούμε καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ψηφίστηκε, γιατί διαφωνούμε με αυτό επί της ουσίας, αλλά δεν το κάνουμε γιατί θα ήταν ανεύθυνο απέναντι στα παιδιά που έχουν μπει σε μια φάση προετοιμασίας.
  • Αρα κρατάμε το σύστημα όπως ψηφίστηκε για τα παιδιά που μπαίνουν τώρα Γ’ Λυκείου και θα φέρουμε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις που ανακοινώνουμε είτε σήμερα είτε τη Δευτέρα όσον αφορά τις Πανελλαδικές.
  • Θα ανακοινώσουμε δηλαδή έναν εξορθολογισμό της ύλης, μια μείωση της ύλης στα μαθήματα, επειδή η ύλη ήταν αχανής και ήταν αδύνατη η κάλυψή της εντός του ακαδημαϊκού έτους, και για αυτό θα ανακοινώσουμε μια μείωση της ύλης, κάποιες αλλαγές όσον αφορά τη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας και θα ανακοινώσουμε και την κατάργηση της κατηγοριοποίησης μεταξύ «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών.
  • Για τα παιδιά που μπαίνουν Β’ λυκείου, εξετάζουμε το σύστημα που θα εφαρμόσουμε.

Πηγή Esos.gr

 

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

 

Για να κατεβάσετε το νέο εκπαιδευτικό υλικό επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο:

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΛΙΚΟΥ Αρχαία Ελληνικά Γ’ Λυκείου 2019

Δείτε επίσης τον παρακάτω σύνδεσμο για:

Επιμορφωτικό υλικό για τα Αρχαία Ελληνικά Γ’ Λυκείου (Προσανατολισμού)

 

 

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x