Αμίρ

Αρνήθηκαν την Ελληνική Σημαία στον Αμίρ!

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του 6ου δημοτικού σχολείου στη Δάφνη να μη παραδώσει τη σημαία της 28ης Οκτωβρίου στον Αφγανό νικητή της κλήρωσης και να του δώσει τελικά να κρατήσει την ταμπέλα με το όνομα του σχολείου το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, ο μικρός Αμίρ, Αφγανός στη καταγωγή, είχε κληρωθεί να είναι εκείνος ο σημαιοφόρος στην γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, ωστόσο ο διευθυντής του σχολείου φέρετε να δικαιολόγησε την στέρηση του δικαιώματος λέγοντας πως η οικογένεια του αρνήθηκε να τον αφήσει να εισέλθει σε χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία. Οι γονείς του Αμίρ αρνήθηκαν ωστόσο πως του απαγόρευσαν κάτι τέτοιο.

Την αποκάλυψη για το περιστατικό είχε κάνει μέσω Facebook ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου, ο οποίος αφού παραθέτει τα γεγονότα και τη δικαιολογία του διευθυντή για την απόφασή του να δώσει σε άλλο μαθητή τη σημαία, παρουσιάζει και την εκδοχή του Αμίρ: “Το Αφγανόπουλο δηλώνει έκπληξη και υποστηρίζει πως ουδέποτε του είπαν κάτι τέτοιο και πως δεν είχε πρόβλημα να μπει σε χριστιανική εκκλησία“.

“Μαθαίνω επίσης πως ετοιμάζεται παρέμβαση από το υπουργείο Παιδείας που θα ζητήσει διευκρινήσεις για την όλη υπόθεση…” καταλήγει στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος.

Το Υπ. Παιδείας ζητά εξηγήσεις

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, θα υπάρξει ανακοίνωση, μόλις το υπουργείο λάβει αναλυτική πληροφόρηση από τους εμπλεκόμενους φορείς τη Δευτέρα 30/10.

«Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το περιστατικό και αύριο θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση, κατόπιν πληροφοριών που λαμβάνονται από τη σχολική μονάδα και το πρόγραμμα ‘Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων αιτούντων άσυλο ή μετεγκατάσταση από την χώρα’ του δήμου Αθηναίων, βάση του οποίου η οικογένεια βρίσκεται σε διαμέρισμα», δήλωσε ο  κ. Αγγελόπουλος.

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x