Σεμινάριο για Αυτισμό από Unesco
Ο Όμιλος για την UNESCO Αμαρουσίου και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν σεμινάριο διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/02/2018 και ώρα 11:45πμ, στα γραφεία του Ομίλου Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος με θέμα:
«Γνωρίζοντας τον αυτιστικό τρόπο σκέψης»
Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί για τη μη κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά ορισμένων ατόμων -μικρών και μεγάλων-, χωρίς να γνωρίζουμε, πως ίσως κρύβει μία ιδιαιτερότητά τους. Μπορεί σε μια τέτοια συμπεριφορά, που φαντάζει αναίτια, να αντιδράσουμε, γιατί δε γνωρίζουμε τον πραγματικό λόγο, από τον οποίο προέρχεται. Ένας τέτοιος λόγος, μπορεί να είναι ο αυτισμός: ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης, που επηρεάζει άμεσα τη ζωή των αυτιστικών και έμμεσα τη ζωή των τυπικών ατόμων. Η γνώση του τρόπου σκέψης τους θα βοηθήσει στην αποκωδικοποίηση της συμπεριφοράς τους και κατ΄ επέκταση στην κοινωνική ένταξη και αποδοχή των ατόμων με αυτισμό.
Σ’ αυτό το δίωρο Σεμινάριο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον τρόπο σκέψης των αυτιστικών ατόμων και το πως αυτός επηρεάζει την κοινωνική τους συμπεριφορά. Θέμα πολύ σημαντικό, επειδή ο αυτισμός, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, αφορά όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.
Θα γίνει αναφορά στο προφίλ των αυτιστικών ατόμων, μέσα από πραγματικές ιστορίες και θα δοθεί χρόνος συζήτησης με το κοινό.
Στόχος του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι η συνειδητοποίηση πως η διαφορετικότητα είναι μία πραγματικότητα για όλους μας.
Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το θέμα του αυτισμού.
Εισηγήτριες:
Παναγιώτα Πλησή, Εκπαιδευτικός
Ελένη Λούβρου, Ψυχολόγος MSc με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές
Συγγραφείς του βιβλίου: «ΑΥΤΙΣΜΟΣ. Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς για παιδιά 4-12 ετών»
Κόστος παρακολούθησης
Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Λόγω περιορισμένων θέσεων επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 23/02/2018, είτε στο e-mail: info@unesco.gr είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.
Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. την ιστοσελίδα: http://www.unesco.gr/site/content/view/381/2/
Η Ομάδα του filologika.gr
Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!