Σχολείο Φιλολόγων από το Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σχολείο Φιλολόγων από την Κερκίδα και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει στην Αθήνα το πρώτο Σχολείο Φιλολόγων μικρής διάρκειας, στο οποίο θα διατεθεί περιορισμένος  αριθμός θέσεων.

Οι εργασίες του Σχολείου θα πραγματοποιηθούν σε τρία Σάββατα ( 9 και 23/3 και 6/4/2019 ) και ώρες 9 π.μ – 1 μ.μ. και θα επικεντρωθούν στη διδασκαλία του μαθήματος της Έκθεσης. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση του  μοντέλου Διδακτικής «Pantopoulos Teaching Project» (http://ptp.pantopoulos.gr/) με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο.
Το «Pantopoulos Teaching Project» είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο διδακτικής (δια ζώσης και από απόσταση) για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές και επικεντρώνει τη φιλοσοφία του στη διερεύνηση των μαθησιακών αναγκών των εκπαιδευομένων. Αποτελεί προϊόν μιας πορείας τριών περίπου δεκαετιών στο χώρο της εκπαίδευσης και φοίτησης επί δεκαεπτά έτη σε κλειστά σχολεία διδακτικής για εκπαιδευτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ των ετών 1990-2007.

Περισσότερες πληροφορίες για το τελευταίο μπορεί να αντλήσει κάθε ενδιαφερόμενος από τις ιστοσελίδες:
http://elearning.cs.uth.gr/
http://ptp.pantopoulos.gr/

Λίγα Λόγια για τον Ομιλητή

Ο Φώτης Παντόπουλος εργάζεται με το project διδακτικής και συμβουλευτικής «My name is Teacher»  από το 2012 παρουσιάζοντας πλήθος video και -τα τελευταία τρία έτη- τηλεοπτικών εκπομπών «Η ώρα του Δασκάλου», τα οποία αφορούν τη διδασκαλία της έκθεσης και τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Από το 2015 παραδίδει σεμινάρια επιμόρφωσης φιλολόγων σε όλη τη χώρα με μεγάλη επιτυχία.

Αναγνωρίζοντας το υπάρχον κενό σε ζητήματα διδακτικής προσφέρει απλόχερα την εμπειρία που έχει αποκομίσει ασχολούμενος επί 29 έτη με τη διδασκαλία του μαθήματος της Έκθεσης, αλλά και επί 17 έτη ειδικά με τη Διδακτική, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Σχολείου θα καλυφθούν αντικείμενα τα οποία, ενώ αποτελούν καθημερινό ζητούμενο στον εργασιακό μας χώρο, δεν διδάσκονται στις Πανεπιστημιακές Σχολές.

Πληροφορίες για το Χώρο Διεξαγωγής

Το Σχολείο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Δήμου Ηλιούπολης (Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου, Ηλιούπολη).

Πρόγραμμα Εργασιών Σχολείου Φιλολόγων

Σάββατο 9/3/2019

 • Νέο σύστημα εξετάσεων: Τοποθέτηση – αξιολόγηση δεδομένων
 • Υποδειγματική διδασκαλία φαινομένων θεωρίας.
 • Ανοικτή συζήτηση επί των αποριών των συμμετεχόντων.
 • Παρουσίαση του μοντέλου διδακτικής “Pantopoulos Teaching Project”

Σάββατο 23/3/ 2019

 • Υποδειγματική διδασκαλία περιεχομένου ενοτήτων στην τάξη
 • Ανοικτή συζήτηση επί των αποριών των συμμετεχόντων.
 • Παρουσίαση του μοντέλου διδακτικής “Pantopoulos Teaching Project”

Σάββατο 6/4/ 2019

 • Αξιολόγηση/διόρθωση γραπτών
 • Ανοικτή συζήτηση με αφορμήσεις και προτάσεις από την εμπειρία και τις ανάγκες των συναδέλφων,
 • Επικοινωνία με το μαθητή κατά τη διάρκεια της διόρθωσης,
 • Βελτίωση της δικής του εμπειρίας για τη γλώσσα και τη γραφή
 • Παρουσίαση του μοντέλου διδακτικής “Pantopoulos Teaching Project”

Ώρα έναρξης 09:00

Διάλειμμα: 11:00- 11:30

Ώρα Λήξης: 13:00

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί το Σχολείο Φιλολόγων στο Δήμο Ηλιούπολης  συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο Σχολείο Φιλολόγων που διοργανώνει το Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία στη φόρμα που θα βρείτε εδώ

Κόστος-Βεβαιώσεις Παρακολούθησης

Η είσοδος είναι δωρεάν

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής με την προϋπόθεση της παρακολούθησης και των 3 συναντήσεων.

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x