Πρόταση για Παράταση Διακοπών από την Επιτροπή Ειδικών

Πρόταση για Παράταση Διακοπών από την Επιτροπή Ειδικών

Η κυβέρνηση δηλώνει την πρόθεσή της να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές αλλά όσο περνάνε βέβαια οι μέρες και τα κρούσματα εκτοξεύονται με τις προβλέψεις να μιλούν για έως και 100.000 κρούσματα την ημέρα η πρόθεση αυτή ατονεί και αυτό που θα κρίνει τις εξελίξεις θα είναι η επιστημονική τοποθέτηση των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr στο τραπέζι των ειδικών μαζί με άλλες προτάσεις πέφτει και η πρόταση (που έχει πολλούς υποστηρικτές) να ανοίξουν τα σχολεία όχι στις 10 Ιανουαρίου αλλά στις 17 Ιανουαρίου.

Η παράταση των διακοπών είναι πλέον υπαρκτό σενάριο το οποίο μάλιστα το αναφέρουν και οι επιστήμονες τις τελευταίες ημέρες στα κανάλια.

Εδώ και ημέρες οι περισσότερες δημόσιες τοποθετήσεις  αναφέρουν πως όλα είναι ρευστά.

Ακόμα και να αλλάξει το πρωτόκολλο δεν υπάρχει περίπτωση καθημερινά να μην παρουσιάζονται κρούσματα σε καθηγητές και μαθητές, πράγμα που σημαίνει πως το σχολείο θα είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει.

Επιστροφή στα σχολεία με rapid αντί self test;

Ένα ακόμα σενάριο που παίζει και φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία με rapid test και όχι με self test.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας θα αλλάξει το όριο για να πραγματοποιεί ένα τμήμα τηλεκπαίδευση λόγω κρουσμάτων – Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να τοποθετήσει το όριο στο 25 με 30 %.

Γώγος: Θα δούμε ξανά όλα τα δεδομένα

Σήμερα ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος τόνισε πως όλα τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα τα επεξεργαστεί ξανά η επιτροπή

Ο στόχος μας πάντα είναι να κρατήσει ανοιχτή η εκπαίδευση και να δουλέψουν τα σχολεία αλλά πιθανώς (σ.σ. λόγω αλλαγής δεδομένων) τα πρωτόκολλα για την παρουσία των παιδιών ή οτιδήποτε άλλο μπορούμε να τα ξανά δούμε και πρέπει να τα ξανά δούμε” σημείωσε στην εκπομπή του κου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1

Κρούσματα σε παιδιά

Θυμίζουμε πως στα 10.293 ανέρχονται τα κρούσματα των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών, τα οποία αποτελούν το 22% των συνολικών κρουσμάτων.

Σημειώνεται πως για την εβδομάδα 2021-01-04 έως 2021-12-19 τα κρούσματα ήταν 8.355.

«Αν μας εγγυηθούν οι επιστήμονες ότι μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, δεν υπάρχει λόγος να μετατεθεί το άνοιγμα τους» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου.

Παυλάκης: Να μην ανοίξουν τα σχολεία

Κατά της απόφασης της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου στρέφεται ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά για τη μετάλλαξη Όμικρον στον ΣΚΑΪ, «το τσουνάμι τώρα αρχίζει». Μάλιστα, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη «θα σαρώσει τους ανεμβολίαστους».

«Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα» υπογράμμισε και χαρακτήρισε τοξικό να λέμε ότι τελειώνει η πανδημία του κορονοϊού καθώς ακόμα και όσοι έχουν νοσήσει, μπορεί να ξανακολλήσουν

Αναστολή Εκδρομών και έχει συνέχεια

Στην απόφαση να ανασταλούν οι σχολικές εκδρομές με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας προχώρησε η κυβέρνηση. Αυτό προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα, η οποία περιλαμβάνει νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Ανοικτά σχολεία αλλά

Σε δηλώσεις του στο MEGA, o υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και στην ώρα τους «αλλά μέχρι τότε, θα κοιτάξουμε εάν χρειαστεί να επικαιροποιηθούν κάποια θέματα του πρωτοκόλλου».

 

 

 

Πηγή: alfavita.gr

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!