Προσωπικά Δεδομένα Προστασία και Εξελίξεις

Προσωπικά Δεδομένα Προστασία και Εξελίξεις

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Προσωπικά Δεδομένα Προστασία και Εξελίξεις» στις 18 Μαΐου 2017 (18:00 με 22:00 μμ).

Χώρος Πραγματοποίησης

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών ‘’Κωστής Στεφανόπουλος’’ (Φιλοποίμενος 24, Γ’ όροφος).

Περιεχόμενο Ημερίδας

Το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, είκοσι χρόνια μετά τη νομοθετική κατοχύρωσή του (Ν. 2472/1997), και εξοπλισμένο πλέον με συνταγματική ισχύ (άρθρο 9Α Συντ.), εισέρχεται σε μια νέα φάση, με την υιοθέτηση του Γενικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, είκοσι χρόνια μετά τη νομοθετική κατοχύρωσή του (Ν. 2472/1997), και εξοπλισμένο πλέον με συνταγματική ισχύ (άρθρο 9Α Συντ.), εισέρχεται σε μια νέα φάση, με την υιοθέτηση του Γενικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το νέο νομοθετικό ευρωπαϊκό πλαίσιο, δεσμευτικό στο σύνολό του για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, εμπλουτίζει με πρόσθετες εγγυήσεις το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και διευρύνει το περιεχόμενό του. Στόχος της ημερίδας που διοργανώνει το ΕΑΠ στις 18.05.2017 είναι η ενημέρωση των πολιτών και όλων των ενδιαφερομένων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, πάνω στο θέμα αυτό.

Είσοδος

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x