Προς δημοσίευση η Προκήρυξη του Γραπτού ΑΣΕΠ

Προς Δημοσίευση η Προκήρυξη του Γραπτού ΑΣΕΠ

Προς δημοσίευση η Προκήρυξη του Γραπτού ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ – Πάει Τυπογραφείο

Έτοιμη,  σύμφωνα με έγγραφο του ΑΣΕΠ, για να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση είναι η προκήρυξη 2Γ/2022 που αφορά στον μεγάλο γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό του δημοσίου που θα διεξαχθεί το 2023.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson έτοιμες για το Τυπογραφείο είναι και η 9Κ/2022 που αφορά στην πλήρωση 173 θέσεων στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).καθώς και η 10Κ/2022 που αφορά στην πλήρωση 148 θέσεων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός 2Γ/2022

Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson, η έκδοση της προκήρυξης 2Γ/2022 για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του 2023.

Ο διαγωνισμός, που στόχος της Αρχής είναι να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2023, θα είναι καινοτόμος, τόσο όσο προς τον τρόπο που θα προκηρυχθούν οι θέσεις όσο και ως προς την «ύλη»του διαγωνισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η προκήρυξη του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού δεν θα περιλαμβάνει ένα προκαθορισμένο αριθμό θέσεων αλλά θα είναι «ανοικτή» σε απεριόριστο πλήθος συμμετοχών. Με τον τρόπο αυτό θα εξεταστούν όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή και κατέχουν τα απαραίτητα πτυχία και κριτήρια. Μετά την γραπτή εξέταση θα δημιουργηθεί ένας πίνακας επιτυχόντων, βάσει του οποίου οι υπηρεσίες του δημοσίου θα μπορούν να αντλούν εργαζομένους μέχρι το 2024.

Με τον τρόπο αυτό το ΑΣΕΠ θα δημιουργήσει ουσιαστικά μία «δεξαμενή» εργαζομένων, οι οποίοι θα απορροφηθούν όποτε και εάν προκύψουν ανάγκες. Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, για το 2023 έχουν προγραμματιστεί, 17.942 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson, όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα ίδια θέματα, ενώ θα υπάρχουν δύο διαφορετικά τεστ. Το πρώτο θα είναι ένα τεστ γενικών γνώσεων και το δεύτερο ένα τεστ δεξιοτήτων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά το τεστ δεξιοτήτων θα είναι γραπτό, θα διεξαχθεί με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών (multiple choice) και θα αξιολογεί την ικανότητα των υποψηφίων να αναλύουν προβλήματα καθώς και να ιεραρχούν τις ανάγκες στον χώρο εργασίας.

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!