Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Την επόμενη εβδομάδα το ΦΕΚ Γενικής

Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Την Επόμενη Εβδομάδα το ΦΕΚ Γενικής

Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Την επόμενη εβδομάδα το ΦΕΚ Γενικής

Την επόμενη εβδομάδα το ΦΕΚ της προκήρυξης για τη Γενική εκπαίδευση -Ποιες οι πιθανότητες διακοπής της διαδικασίας του γραπτού διαγωνισμού λόγω εκλογών

Για την έκδοση των προκηρύξεων Γενικής εκπαίδευσης, την πορεία εξέτασης των ενστάσεων για τις προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής 2ΕΑ/2022 και 3ΕΑ/2022, αλλά και για το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, μίλησε ο πρόδρος του ΑΣΕΠ Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι ενστάσεις των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3ΕΑ/2002 των εκπαιδευτικών, τονίζοντας πως «οι ενστάσεις για την προκήρυξη αυτή ανέρχονται περί τις 4.000 και αποτελούν “οιωνεί δικαστικές αποφάσεις”».

Συμπλήρωσε πως αναμένεται η εξέταση ενστάσεων για την 2ΕΑ/2022, μελών ΕΕΠ, ενώ για την 1ΕΑ/2022 μελών ΕΒΠ έχει περατωθεί η διαδικασία.

Πότε θα βγει το ΦΕΚ της Γενικής εκπαίδευσης

Όπως δήλωσε ο Α. Παπαϊωάννου, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα αποσταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο για να λάβουν ΦΕΚ και η προθεσμία αιτήσεων θα “τρέξει” μέχρι τέλη Φεβρουαρίου «ίσως φάμε και λίγες ημέρες του Μαρτίου», όπως είπε.

«Αυτό έχει σημασία για όσους έχουν να λάβουν βεβαιώσεις πτυχίων. Αναμένεται να υπάρξουν περί τις 150 -200.000 υποψηφιότητες εκπαιδευτικών», ανέφερε.

Ωστόσο, επισήμανε πως η πρόβλεψη διακοπής διαδικασιών λόγω εκλογών «πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο, ο Α. Παπαϊωάννου είχε δηλώσει πως ο στόχος για τη διεξαγωγή του ΑΣΕΠ αρχές Μαρτίου και πριν τις εκλογές είναι εφικτός. «Όπως όλα δείχνουν ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός θα γίνει πριν τις εκλογές», είχε πει χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, δήλωσε πως ο γραπτός διαγωνισμός αφορά την κατάταξη των υποψηφίων και όχι την πρόσληψη.

«Πρόκειται για διαγωνισμό κατάταξης και όχι για διαγωνισμό πρόσληψης, μιας και η κατάταξη των υποψηφίων θα χρησιμοποιηθεί για μελλοντικές προσλήψεις», ανέφερε και συμπλήρωσε πως από τους 108.000 υποψηφίους, οι περισσότεροι αναφέρονται στον κλάδο Διοικητικού/Οικονομικού. 

Πηγή: alfavita.gr

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!