Μεταπτυχιακό Στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Παρουσίαση: Μεταπτυχιακό Στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Θράκης

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να βοηθήσουμε όλους τους συναδέλφους, φοιτητές ή απόφοιτους εγκαινιάζουμε μια νέα υπηρεσία. Θα αναζητούμε μεταπτυχιακά προγράμματα, θα τα αξιολογούμε και θα σας παρουσιάζουμε την “προσωπική” μας αποτίμηση. Ξεκινάμε, λοιπόν, σήμερα παρουσιάζοντας ένα Μεταπτυχιακό στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση:

Προκήρυξη Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Περιβάλλοντα» από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

 Σε μία εποχή, στην οποία οι παιδαγωγοί καλούνται περισσότερο από ποτέ να αντεπεξέλθουν στο πολυπολιτισμικό σχολείο, τα Πανεπιστήμια της χώρας προσπαθούν να εκπαιδεύσουν με τη σειρά τους εκπαιδευτικούς, ικανούς να υπάρξουν και να δημιουργήσουν μέσα σε τέτοιου είδους περιβάλλοντα.

Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Αγωγή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης προκηρύσσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Περιβάλλοντα». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διετές (4 εξάμηνα), απαιτεί δια ζώσης φοίτηση και περαιώνεται στην Αλεξανδρούπολη.

Το κόστος του μεταπτυχιακού ανέρχεται στα 2.000 ευρώ, ένα ποσό που δε θεωρείται υπερβολικό σε σχέση με τις τιμές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα. Ένα άλλο βασικό θετικό είναι ότι λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2013-14, γεγονός που δίνει την ευκαιρία στους υποψηφίους να ερευνήσουν περισσότερο για την ποιότητα του προγράμματος και μέσα από αποφοίτους του.

Εργασιακές Δυνατότητες

Ως κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος στην διαπολιτισμική εκπαίδευση μπορείτε να απασχοληθείτε είτε σε κρατικές δομές προσφύγων, είτε σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται με πρόσφυγες είτε και σε ήδη υπάρχοντα σχολεία στα οποία ενυπάρχει το πολυπολιτισμικό στοιχείο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων υπάρχει στην αντίστοιχη σελίδα του Πανεπιστημίου, ενώ την προκήρυξη μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Εμάς μας φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον και προσεγμένο.

Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν (αυτοπροσώπως είτε δι’ αλληλογραφίας) από 1 Μαρτίου 2017, ημέρα Τετάρτη, έως 10 Ιουλίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00 στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία, (Νέα Χηλή – Αλεξανδρούπολη, Τ.Κ. 68131) φάκελο υποψηφιότητας.

Αν χρειάζεστε τη βοήθειά μας, είτε για τη δημιουργία του βιογραφικού σας είτε για τη συνοδευτική επιστολή, αφήστε μας να το γνωρίζουμε.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email της ιστοσελίδας μας και ένας συνεργάτης μας θα σας βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βασιλένα Μαργέλλου, Φιλόλογος για την Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x