Πανελλήνιες 2024: Τα Θέματα και οι Απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ

Πανελλήνιες 2024: Τα Θέματα και οι Απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών ολοκλήρωσαν σήμερα το πρόγραμμα των εξετάσεων στα βασικά μαθήματα με την Ιστορία. Ανταποκρινόμενη στη θετική απήχηση που είχαν οι προηγούμενες δημοσιεύσεις μας η Ομάδα του filologika.gr δημοσιεύει το παρόν άρθρο “Πανελλήνιες 2024: Τα Θέματα και οι Απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ” με παρουσίαση των ζητουμένων στο αντίστοιχο μάθημα, αποσκοπώντας στην ουσιαστική ενημέρωση των υποψηφίων, των οικογενειών τους αλλά και των συναδέλφων.

Στην Ομάδα Α:

Ζητήθηκε από τους μαθητές να δώσουν τον ορισμό των παρακάτω ιστορικών όρων:

α. Μακεδονική Επιτροπή

β. Συμφωνία Μουρνιών Κυδωνίας

γ. «σκωρίες»

Να απαντήσουν σε ερωτήσεις κλειστού τύπου (Σωστό – Λάθος) καθώς και σε ερωτήσεις που αφορούσανν τους παράγοντες που διαμόρφωσαν την θετική οικονομική πορεία της Ελλάδας την περίοδο του μεσοπολέμου και τη διαμόρφωση της πολιτικής κατάστασης στην Κρήτη μετά το πρώτο ενωτικό ψήφισμα των Κρητών έως και την παραίτηση της προσωρινής διακομματικής Κυβέρνησης.

Στην Ομάδα Β 

Δόθηκαν στους μαθητές ιστορικές πηγές που αφορούσαν:

α) την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά την υπογραφή της Σύμβασης ανταλλαγής πληθυσμών και της Συνθήκης ειρήνης της Λωζώνης καθώς και το περιεχόμενο των ελληνοτουρκικών συμφωνιών που υπογράφτηκαν το 1930.

καθώς και

β) τις αντιδράσεις που ποροκλήθηκαν στην επαναστατημένη Πελοπόννησο από την κάθοδο του Δημητρίου Υψηλάντη έως και την συγκρότηση των πρώτων παρατάξεων σε συνδυασμό με την έκφραση αυτών των αντιδράσεων στην Α’ Ενθοσυνέλευση της Επιδαύρου.

 

Για να δείτε και να κατεβάσετε τα θέματα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Πανελλήνιες 2024 Θέματα Ιστορίας

 

 

Για να δείτε και να κατεβάσετε τις απαντήσεις πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πανελλήνιες 2024 Θέματα Ιστορίας- απαντήσεις

 

 

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά από την ομάδα του filologika.gr

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x