Πανελλήνιες 2023: Τα Θέματα και οι Απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ

Πανελλήνιες 2023: Τα Θέματα και οι Απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών ολοκλήρωσαν σήμερα το πρόγραμμα των εξετάσεων στα βασικά μαθήματα με την Ιστορία. Ανταποκρινόμενη στη θετική απήχηση που είχαν οι προηγούμενες δημοσιεύσεις μας η Ομάδα του filologika.gr δημοσιεύει το παρόν άρθρο “Πανελλήνιες 2023: Τα Θέματα και οι Απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ” με παρουσίαση των ζητουμένων στο αντίστοιχο μάθημα, αποσκοπώντας στην ουσιαστική ενημέρωση των υποψηφίων, των οικογενειών τους αλλά και των συναδέλφων.

Στην Ομάδα Α:

Ζητήθηκε από τους μαθητές να δώσουν τον ορισμό των παρακάτω ιστορικών όρων:

α. Κόμμα Γ. Θεοτόκη

β. Διχοτόμηση του χαρτονομίσματος

γ. Επιτροπή Αποκαταστάσεως Προσφύγων (ΕΑΠ)

Να απαντήσουν σε ερωτήσεις κλειστού τύπου (Σωστό – Λάθος) καθώς σε ερωτήσεις ανοικτού που αφορούσαν τη δομή και η οργάνωση του κόμματος των Φιλελευθέρων κατά την περίοδο 1910-1912 και το έργο που επιτέλεσε η πρώτη Κυβέρνηση της Κρητικής Πολιτείας.

Στην Ομάδα Β 

Δόθηκαν στους μαθητές ιστορικές πηγές που αφορούσαν:

α) τη δημιουργία του προσφυγικού συνοικισμού της Ερμούπολης της Σύρου κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης και τους λόγους που οδήγησαν στην ανάδειξη της Σύρου σε ισχυρό ναυτιλιακό κέντρο μετά την Επανάσταση του 1821

καθώς και

β) τον ρόλο του Κ. Κωνσταντινίδη στον αγώνα για τη δημιουργία μιας αυτόνομης Ποντιακής Δημοκρατίας και β. τη στάση του Ελ. Βενιζέλου σχετικά με τις εθνικές διεκδικήσεις των Ποντίων και την αντίθεσή τους σ’ αυτή κατά την περίοδο διεξαγωγής του Συνεδρίου Ειρήνης στο Παρίσι.

 

Για να δείτε και να κατεβάσετε τα θέματα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Πανελλήνιες 2023 Θέματα Ιστορίας

 

 

Για να δείτε και να κατεβάσετε τις απαντήσεις πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πανελλήνιες 2023 Θέματα Ιστορίας- απαντήσεις

 

 

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά από την ομάδα του filologika.gr

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x