Πανελλήνιες 2022: Τα Θέματα και οι Απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ

Πανελλήνιες 2022: Τα Θέματα και οι Απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών ολοκλήρωσαν σήμερα το πρόγραμμα των εξετάσεων στα βασικά μαθήματα με την Ιστορία. Ανταποκρινόμενη στη θετική απήχηση που είχαν οι προηγούμενες δημοσιεύσεις μας η Ομάδα του filologika.gr δημοσιεύει το παρόν άρθρο “Πανελλήνιες 2022: Τα Θέματα και οι Απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ” με παρουσίαση των ζητουμένων στο αντίστοιχο μάθημα, αποσκοπώντας στην ουσιαστική ενημέρωση των υποψηφίων, των οικογενειών τους αλλά και των συναδέλφων.

Στην Ομάδα Α:

Ζητήθηκε από τους μαθητές να δώσουν τον ορισμό των παρακάτω ιστορικών όρων:

Φροντιστήριο Τραπεζούντας

Κοινοβουλευτική ομάδα των Ιαπώνων

Εθνικόν Κομιτάτον.

Να απαντήσουν σε ερωτήσεις κλειστού τύπου (Σωστό – Λάθος) καθώς σε ερωτήσεις ανοικτού που αφορούσαν τους στόχους του εκσυγχρονιστικού προγράμματος του Τρικούπη και τις προτιμήσεις της ΕΑΠ για την ανάπτυξη της γεωργίας και την εγκατάσταση προσφύγων στην Μακεδονία και τη Δυτική Θράκη.

Στην Ομάδα Β 

Δόθηκαν στους μαθητές ιστορικές πηγές που αφορούσαν:

α) την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών των μικρασιατών προσφύγων μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

β) τα πολιτικά γεγονότα στην Κρήτη από τις 18 Μαρτίου μέχρι και την προκήρυκξη εκλογών στο τέλος του 1904 καθώς και τη στάση της αντιπολίτευσης στην εξαγγελία των εκλογών και τους σκοπούς της σύμφωνα με την προκήρυξή της.

 

 

Για να δείτε και να κατεβάσετε τα θέματα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Πανελλήνιες 2022 Θέματα Ιστορίας

 

 

Για να δείτε και να κατεβάσετε τις απαντήσεις πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πανελλήνιες 2022 Θέματα Ιστορίας- απαντήσεις

 

 

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά από την ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x