Πανελλήνιες 2019: Τα Θέματα και οι Απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ

Πανελλήνιες 2019: Τα Θέματα και οι Απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών ξεκίνησαν τη δεύτερη βδομάδα των εξετάσεων με την Ιστορία. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουν εξεταστεί στη Νεοελληνική Γλώσσα  και τα Αρχαία Ελληνικά. Ανταποκρινόμενη στη θετική απήχηση που είχαν οι προηγούμενες δημοσιεύσεις μας η Ομάδα του filologika.gr δημοσιεύει το παρόν άρθρο “Πανελλήνιες 2019: Τα Θέματα και οι Απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ” με παρουσίαση και σχολιασμό των ζητουμένων στο αντίστοιχο μάθημα, αποσκοπώντας στην ουσιαστική ενημέρωση των υποψηφίων, των οικογενειών τους αλλά και των συναδέλφων.

Οι ερωτήσεις της Α’  Ομάδας περιλάμβαναν:

α) ερωτήσεις σύντομης απάντησης (ορισμός)

β) ερωτήσεις “κλειστού τύπου” τύπου Σωστό Λάθος

γ) συνοπτική παρουσίαση ιστορικών γνώσεων για συγκεκριμένα γεγονότα

Διαβάστε Επίσης: Γραμματική Λατινικών

Στη Β’ Ομάδα

οι μαθητές με  βάση τις ιστορικές τους γνώσεις και αντλώντας στοιχεία από τα κείμενα κλήθηκαν να εκθέσουν τις απόψεις τους για συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα που αφορούσαν τα γεγονότα που άλλαξαν  το θετικό κλίμα της πρώτης περιόδου της Κρητικής Πολιτείας και

ποια ήταν η κατάσταση των υποδομών του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1830-1870, ποιοι παράγοντες και ποιο πολιτικό πρόγραμμα προώθησαν την ανάπτυξη του οδικού δικτύου στα τέλη του 19ου– αρχές 20ού αιώνα, ποιοι παράγοντες λειτούργησαν ανασταλτικά την ίδια περίοδο στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού.

Για να δείτε και να κατεβάσετε τα θέματα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Πανελλήνιες 2019 Θέματα Ιστορίας

Για να δείτε και να κατεβάσετε τις απαντήσεις στα θέματα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Πανελλήνιες 2019 Θέματα Ιστορίας από το Φιλολογικό Διδασκαλείο Κυριακή Θεοδοσιάδου

 

 

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά από την ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x