πανελλήνιες 2017: τα θέματα και οι απαντήσεις στην ιστορία

Πανελλήνιες 2017: Τα Θέματα και οι Απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών ξεκίνησαν τη δεύτερη βδομάδα των εξετάσεων με την Ιστορία. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουν εξεταστεί στη Νεοελληνική Γλώσσα  και τα Αρχαία Ελληνικά. Ανταποκρινόμενη στη θετική απήχηση που είχαν οι προηγούμενες δημοσιεύσεις μας η Ομάδα του filologika.gr δημοσιεύει το παρόν άρθρο “πανελλήνιες 2017: τα θέματα και οι απαντήσεις στην ιστορία” με παρουσίαση και σχολιασμό των ζητουμένων στο αντίστοιχο μάθημα, αποσκοπώντας στην ουσιαστική ενημέρωση των υποψηφίων, των οικογενειών τους αλλά και των συναδέλφων.

Οι ερωτήσεις της Α’  Ομάδας περιλάμβαναν:

α) ερωτήσεις σύντομης απάντησης

β) ερωτήσεις “κλειστού τύπου” με αντιστοίχιση

γ) να παρουσιάσουν τις ιστορικές γνώσεις τους για συγκεκριμένα γεγονότα

Διαβάστε Επίσης: Γραμματική Λατινικών

Στη Β’ Ομάδα

οι μαθητές με  βάση τις ιστορικές τους γνώσεις και αντλώντας στοιχεία από τα κείμενα κλήθηκαν να εκθέσουν τις απόψεις τους για συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα που αφορούσαν την Κρητική Επανάσταση στο Θέρισο.

Για να δείτε και να κατεβάσετε το θέμα πατήστε εδώ

Για ενδεικτικές απαντήσεις  πατήστε εδώ (Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Κυριακή Θεοδοσιάδου, Φιλόλογο, Υπ. Διδάκτωρ Παιδαγωγικής ΠΔΜ και ιδιοκτήτρια στο Φιλολογικό Διδασκαλείο)

 

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά από την ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x