Πανελλαδικές 2017 Ίδρυση Νέων Τμημάτων

Πανελλαδικές 2017: Επαναφορές, Μετονομασίες Και Ίδρυση Νέων Τμημάτων!

Λίγο πριν της φετινές Πανελλαδικές, οι υποψήφιοι εξετάζουν τις επιλογές τους και αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων τους. Από ότι φαίνεται θα έχουμε ωστόσο και επαναφορές, μετονομασίες παλαιότερων καθώς και ίδρυση νέων τμημάτων, τα οποία αλλάζουν τα δεδομένα για τους υποψηφίους!

Σύμφωνα με το «Έθνος της Δευτέρας», τα νέα τμήματα (ή από μετονομασία και κατάργηση) στα φετινά μηχανογραφικά είναι τα παρακάτω:

  • Τουριστικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) – Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)
  • Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)
  • Το Τμήμα Σλαβικών Σπουδών (ΕΚΠΑ) μετονομάζεται σε Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών.
  • Καταργείται το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Παράλληλα, τα τμήματα που είχαν καταργηθεί και επανέρχονται είναι τα εξής:

  • Στο επιστημονικό πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών προστίθεται το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας).
  • Στο πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών τα τμήματα Αρχιτεκτονικής Τοπίου (ΤΕΙ Αν.Μακεδονίας και Θράκης), Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (ΤΕΙ Θεσσαλίας), Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής-Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων (ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας).
  • Στο πεδίο Υγείας και Ζωής προστίθενται τα Τμήματα Οπτικής και Οπτομετρίας (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), Λογοθεραπείας (ΤΕΙ Πελοποννήσου).
  • Στο πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής προστίθενται τα Τμήματα: Εμπορίας και Διαφήμισης (ΤΕΙ Αθήνας), Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας), Διεθνούς Εμπορίου (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας).

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x