Πανελλαδικές: Κλειδώνει η ημερομηνία για τις εξετάσεις! Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες τάξεις

Πανελλαδικές: Κλειδώνει η ημερομηνία για τις εξετάσεις! Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες τάξεις

Η απόφαση πάρθηκε από το υπουργείο Παιδείας σε ό,τι αφορά στην διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίες «κλείδωσαν» για τις 22 ή τις 29 Ιουνίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου κι απομένει να αποδειχθεί αν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και μόνο αυτοί, θα μπουν στις αίθουσες στις 11 Μαΐου ή θα πάμε για την επόμενη Δευτέρα στις 18 του ίδιου μήνα.

Τα τμήματα που αριθμούν περί τους 22-25 μαθητές ανά τάξη, θα «σπάσουν» σε τρία τμήματα, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν και οι τάξεις της Β’ και Α’ Λυκείου.

Σε ό,τι αφορά στα γυμνάσια, όλα δείχνουν ότι δεν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις, ενώ τα δημοτικά σχολεία θα παρατείνουν τη λειτουργία τους ως το τέλος του Ιούνη με στόχο να γίνουν κάποια βασικά μαθήματα, όπως τα μαθηματικά. Όσον αφορά στην ερχόμενη σχολική χρονιά, θα ξεκινήσει νωρίτερα για να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος.

Για την λειτουργία των σχολείων, ο κ. Πέτσας ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς. Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία. Το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στις 27 του Απρίλη θα μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι καθώς «θα ενημερωθούν οι πολίτες για να ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί»

Πηγή: ethnos.gr

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x