Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018: 2.000 Περισσότεροι Εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Έως την Πέμπτη 29 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, χωρίς ακόμα να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των εισακτέων.

Ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας μέσα στις επόμενες μέρες με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018 οι εισακτέοι θα είναι περισσότεροι κατά 2.000. Η αύξηση στον αριθμό των εισακτέων θα αφορά κυρίως σε σχολές χαμηλής ζήτησης της περιφέρειας.

Από την άλλη πλευρά στις σχολές υψηλής ζήτησης όπως είναι οι ιατρικές σχολές οι εισακτέοι θα είναι λιγότεροι, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα έρθει και νέα αύξηση των βάσεων ή διατήρησή τους στα ίδια επίπεδα με τα σημερινά.

Υπενθυμίζεται πως με τις μετεγγραφές φοιτητών πολλές σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων βρίσκονται πλέον στο «κόκκινο» και δεν αντέχουν νέους φοιτητές με τα πανεπιστήμια να ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να μπει φρένο στην αποδοχή πολλών νέων φοιτητών.

Διαβάστε Επίσης: Πανελλήνιες 2018: Πότε Είναι οι Προφορικές Εξετάσεις & Κατάθεση Δικαιολογητικών

Αλλαγές σε πανεπιστήμια

Από τη φετινή χρονιά αναμένονται αλλαγές σε αρκετά πανεπιστήμια, συγκεκριμένα:

  • το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παίρνει ένα νέο τμήμα
  • Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ζητά τη δημιουργία νέα σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Τουρισμού
  • Το Πανεπιστήμιο Αθηνών με την κατάργηση των τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και ψυχολογίας, φτιάχνει νέα τμήματα και τραβάει τρία τμήματα από το ΤΕΙ Χαλκίδας

Η ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω.

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x