ΠΑΜΑΚ: Μονοετές Πρόγραμμα Στην Ψυχολογία Για Μαθητές/τριες Λυκείων Και Γυμνασίων

ΠΑΜΑΚ: Μονοετές Πρόγραμμα στην Ψυχολογία για Μαθητές/τριες Λυκείων και Γυμνασίων

ΠΑΜΑΚ: Μονοετές Πρόγραμμα στην Ψυχολογία για Μαθητές/τριες Λυκείων και Γυμνασίων

Mind Craft

Εισαγωγή στην Ψυχολογία για Μαθητές/τριες Γυμνασίου & Λυκείου

Η κατανόηση του ανθρώπινου νου είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα. Όλοι  οι τομείς – τεχνολογία, ιατρική, νομική, μηχανολογία, οικονομία και διοίκηση, θετικές επιστήμες, εκπαίδευση – αναγνωρίζουν ομόφωνα ότι οι σκέψεις, τα συναισθήματα και η συμπεριφορά είναι το κλειδί στην βιώσιμη ανάπτυξη και επιτυχία.

Η επιστήμη της ψυχολογίας – ως η επιστήμη που μελετά τον ανθρώπινο νου, μέσα από την παρατήρηση της συμπεριφοράς, την ανάλυση των σκέψεων και των συναισθημάτων – αποτελεί σήμερα το σταυροδρόμι της αγοράς εργασίας. Πλέον, οι ψυχολόγοι απασχολούνται σχεδόν σε όλους τους εργασιακούς τομείς, με ιδιαίτερα αυξημένη παρουσία σε τομείς όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Οικονομικά (Behavioral Economics), Κοινωνική Πολιτική (European Union), Εκπαίδευση, Αθλητισμός (Αθλητική Ψυχολογία), Εγκληματολογία.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, διοργανώνει για δεύτερη φορά πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ψυχολογία “Mind Craft” για μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ψυχολογίας της Εργασίας, Anthony Montgomery , το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές/τριες Γυμνασίου/Λυκείου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εισάγει τους/τις μαθητές/τριες στις θεμελιώδεις έννοιες και ιδέες της ψυχολογικής επιστήμης, με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.  Η προσέγγιση της διδασκαλίας, βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των μαθητών/τριών και ως στόχο έχει τη διερεύνηση και κατανόηση των εννοιών της ψυχολογίας, καθώς και την πρακτική εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή.

 

ΠΑΜΑΚ: Μονοετές Πρόγραμμα Στην Ψυχολογία Για Μαθητές/τριες Λυκείων Και Γυμνασίων

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο 2022 έως τον Μάιο 2023 και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Το πρόγραμμα θα καλύψει, ενδεικτικά, τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Πώς δουλεύει ο ανθρώπινος νους;
  • Τι κάνει ένας ψυχολόγος σήμερα;
  • Προσωπικότητα & «Γνώθι σαυτόν»
  • Το φάσμα των συναισθημάτων
  • Διαπροσωπικές Σχέσεις
  • Ψυχολογία ή Ψυχοθεραπεία;
  • Στερεότυπα, προκαταλήψεις και ψυχολογία των Social Media
  • Θετική Ψυχολογία: Η Επιστήμη της Ευτυχίας
  • Behavioral Economics
  • Οι επαγγελματικές προοπτικές ενός ψυχολόγου.

Απαιτείται καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας, καθότι στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Αγγλία .

Η τελική επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μετά από συνεντεύξεις, που θα πραγματοποιηθούν, κατά το μήνα Οκτώβριο 2022.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω email στο:

childrenleaders@uom.edu.gr

https://studentsleaders.com/mind-craft

Για περισσότερες πληροφορίες:

Anthony Montgomery, PhD

Καθηγητής Ψυχολογίας της Εργασίας,

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Τηλ. Επικοιν.: +30 694 1485575

https://studentsleaders.com/mind-craft

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω.

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!