Όλα τα πτυχία καθηγητικών - παιδαγωγικών σχολών στον ΑΣΕΠ

Όλα τα πτυχία καθηγητικών – παιδαγωγικών σχολών στον ΑΣΕΠ

Όλα τα πτυχία καθηγητικών – παιδαγωγικών σχολών στον ΑΣΕΠ

Όταν όλα τα πτυχία θα μπορούν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αυτό σημαίνει πως θα μπορούν και όλοι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί! Είναι λογικό αφου η πλειοψηφία των σχολών είναι εν δυνάμει καθηγητικές!

Ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ όπως είναι φυσικό έχει τραβήξει το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων πολιτών που θέλουν να διορισθούν στο δημόσιο τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος είναι ότι ο Διαγωνισμός θα δημιουργήσει μια γιγάντια δεξαμενή υποψηφίων που μόνο από την οποία όσοι βρίσκονται θα μπορούν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την πλειοψηφία των προκηρύξεων που θα βγαίνουν για δήμους, περιφέρειες, φορείς, υπουργεία κ.α.

Αποσαφήνιση νο1 για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Καθώς όμως βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της προκήρυξης θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε κάποια πράγματα ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις!

Όσοι έχουν τελειώσει σχολές που είναι και καθηγητικές (δηλαδή σχεδόν όλα τα τμήματα των Α.Ε.Ι. στην Ελλάδα) θα μπορούν να συμμετάσχουν στον Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ!

Δηλαδή οι απόφοιτοι παιδαγωγικών τμημάτων ή για παράδειγμα των φιλοσοφικών ή φυσικομαθηματικών σχολών θα μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση στο δημόσιο μέσω του Διαγωνισμού!

Αυτό συμβαίνει καθώς στον Διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετάσχουν πρακτικά όλα τα ΠΤΥΧΙΑ Α.ΕΙ. και Τ.Ε.Ι.

ΣΥΝΕΠΑΓΩΓΙΚΑ ένας απόφοιτος φιλολογίας που για παράδειγμα έκανε αίτηση για διορισμό στη Γενική Εκπαίδευση και δεν τον πήρανε θα μπορεί να κάνει αίτηση συμμετοχής στον γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΗ νο2: Δεν αλλάζει το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών!

Εδώ να τονίσουμε πως ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν αφορά το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία το οποίο θα πραγματοποιείται φέτος με αυτό το προσοντολόγιο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Απλά μέσω του Πανελληνίου Γραπτού Διαγωνισμού, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών θα μπρούν να διεκδικήσουν μία διοικητική για παράδειγμα θέση σε κάποιο δήμο, περιφέρεια, υπουργείο, φορέα σε όλη την Ελλάδα!

Αποσαφήνιση νο3: Δύο μόνο Τεστ στις εξετάσεις – Δεν θα υπάρχει εξέταση ειδικότητας

Τις προηγούμενες ημέρες αποκαλύψαμε πως ο προσανατολισμός είναι να μην πραγματοποιηθεί ξεχωριστή εξέταση για κάθε ειδικότητα αλλά οι εξετάσεις να είναι κοιν΄τες για όλους τους συμμετέχοντες.

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στις ίδιες ενότητες εξετάσεων με δύο διαφορετικά τεστ. Το πρώτο θα είναι ένα τεστ γενικών γνώσεων και το δεύτερο ένα τεστ δεξιοτήτων (αποτελεσματικότητα στην εργασία, γλωσσικός συλλογισμός, αριθμητικός συλλογισμός

Παραδείγματα ερωτήσεων από τις 4 ενότητες εξέτασης σε βίντεο

Παρακάτω το GoLearn, ο κορυφαίος οργανισμός προετοιμασίας και μοριοδότησης ενηλίκων για διορισμούς στο Δημόσιο στο πλαίσιο των εξ αποστάσεως μαθημάτων που κάνει για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ σας παρουσιάζει ένα βίντεο με παραδείγματα ερωτήσεων και τις λύσεις τους

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!