Νεοελληνική Λογοτεχνία Γ Λυκείου Συνεξέταση Εκδόσεις Χατζηθωμάς (Διαγωνισμός)

Νεοελληνική Λογοτεχνία Γ Λυκείου Συνεξέταση Εκδόσεις Χατζηθωμάς (Διαγωνισμός)

Οι Εκδόσεις Χατζηθωμά για μια ακόμη φορά έρχονται να καλύψουν πρώτες το υφιστάμενο κενό σε ποιοτικά εγχειρίδια διδασκαλίας τα οποία αποτελούν πραγματικά εργαλεία εργασίας για τους εκπαιδευτικούς και τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων.

Μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την αλλαγή του τρόπου εξέτασης του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας στις πανελλήνιες εξετάσεις, ο οποίος θα περιλαμβάνει τη συνεξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας οι Εκδόσεις Χατζηθωμά έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών με ένα νέο βιβλίο αποκλειστικά αφιερωμένο στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στη Γ Λυκείου με βάση τις νέες οδηγίες συνεξέτασης.

Το νέο βιβλίο καλύπτει πλήρως τις αυξημένες απαιτήσεις της εξέτασης, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τις πρόσφατες αλλαγές στη μορφή των πανελληνίων εξετάσεων.  Αποτελεί πολύτιμη προσθήκη στη φαρέτρα των συναδέλφων, οι οποίοι αναζητούν κατάλληλο και υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό για την προετοιμασία των μαθητών τους.

Το όνομα του συγγραφέα αποτελεί εγγύηση για το περιεχόμενο του βιβλίου. Ο Κωνσταντίνος Μάντης χαίρει ευρύτατης αποδοχής από την φιλολογική κοινότητα. Γνωστός στο κοινό τόσο από την προηγούμενη συνεργασία του  για τη συγγραφή αντίστοιχου βιβλίου για τη Β Λυκείου όσο και από το διαδικτυακό του  ιστότοπο  https://latistor.blogspot.com/ έχει δώσει ποιοτικά δείγματα γραφής και έχει καταξιωθεί στον απαιτητικό χώρο της Λογοτεχνίας.

Η Λογοτεχνία αποτελεί μια ειδική γλώσσα που απαιτεί εξοικείωση με τον εκφραστικό και δομικό της κώδικα, προκειμένου να γίνει πληρέστερα αντιληπτή από τον αποδέκτη της. Για τον λόγο αυτό στο συγκεκριμένο βοήθημα έχει επιχειρηθεί μια όσο το δυνατόν κατατοπιστικότερη παρουσίαση των στοιχείων εκείνων που συνθέτουν τη θεωρία της λογοτεχνίας. Εκκινώντας από δομικές μονάδες, όπως είναι οι ήρωες ενός έργου, προχωρά σε ευρύτερα στοιχεία δομής, όπως είναι η διαδικασία διαμόρφωσης της πλοκής με την αξιοποίηση των αφηγηματικών τεχνικών, αλλά και στα απαιτούμενα μέσα για να μετουσιωθεί σε λογοτεχνικό λόγο μια ιστορία, στους επονομαζόμενους αφηγηματικούς τρόπους.

Διαγωνισμός Λογοτεχνίας 

Το filologikaGr εξασφάλισε 5 αντίτυπα για ισάριθμους τυχερούς και διοργανώνει διαγωνισμό με έπαθλο 5 βιβλία.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην εικόνα

Όσοι το αποκτήσουν θα έχουν ένα πολύτιμο βοήθημα για την προετοιμασία στη Λογοτεχνία αποκλειστικά για τη Γ Λυκείου. Το βιβλίο περιλαμβάνει:

Πλήρη θεωρία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας: Πρόσωπα, χώρος, χρόνος, κοινωνικό πλαίσιο δράσης, αίτια που κατευθύνουν τη δράση των προσώπων, προσέγγιση ιδεών, προβληματισμών, αξιών σ’ ένα λογοτεχνικό κείμενο, ανάλυση λογοτεχνικού χαρακτήρα, σύμβολα & σιωπές σε θεατρικό και ποιητικό κείμενο, διάκριση φωνών, οργάνωση αφηγηματικής πλοκής, οργάνωση ποιητικής γραφής, παραδοσιακή – μοντέρνα ποίηση, εκφραστικά μέσα – σχήματα λόγου, αφηγηματικές τεχνικές, αφηγηματικούς τρόπους κ.ά. Κάθε φαινόμενο της θεωρίας συνοδεύεται από σχετικές εφαρμογές που επεξηγούν το πώς προσεγγίζεται η εξέτασή του και διευκολύνουν τη διαδικασία κατανόησής του.

Δημιουργική γραφή & Σύγκριση κειμένων: Στο πλαίσιο της θεωρίας παρουσιάζεται η Δημιουργική γραφή με αναλυτικά παραδείγματα, τα οποία καλύπτουν τόσο τη σύνθεση νέου κειμένου όσο και τον μετασχηματισμό δοθέντος κειμένου. Γίνεται παρουσίαση, επίσης, τόσο της σύγκρισης κειμένων όσο και της διαμόρφωσης δικτύου κειμένων, όπως αυτά ζητούνται στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών.

60 Κριτήρια Αξιολόγησης: Τα κριτήρια αξιολόγησης βασίζονται σε επιλεγμένα για τη λογοτεχνική τους αξία κείμενα και καλύπτουν όλο το εύρος των πιθανών ερωτήσεων. Παράλληλα, τα κείμενα των κριτηρίων εμφανίζουν ειδολογική ποικιλία, ώστε ο μαθητής να εξοικειωθεί με τις διάφορες εκφάνσεις του λογοτεχνικού λόγου. Επιπροσθέτως, έχουν νοηματική συνάφεια με όλες τις αντίστοιχες έννοιες του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνεξέταση των δύο μαθημάτων.

Όροι Διαγωνισμού

Δηλώστε ονοματεπώνυμο και email στη σελίδα του διαγωνισμού και μπείτε στην κλήρωση για ένα από τα 5 αντίτυπα.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x