Νεοελληνική Γλώσσα Λογοτεχνία Β Λυκείου Συνεξέταση Χατζηθωμάς

Νεοελληνική Γλώσσα – Λογοτεχνία Β Λυκείου Συνεξέταση Εκδόσεις Χατζηθωμάς

Οι Εκδόσεις Χατζηθωμά συνεχίζοντας την προσφορά βιβλίων που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών προχωρούν  στην έκδοση ενός νέου βιβλίου για τη Β Λυκείου που έρχεται να καλύψει το υπάρχον κενό στη συνεξέταση των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Το νέο βιβλίο καλύπτει πλήρως τις αυξημένες απαιτήσεις της εξέτασης, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τις πρόσφατες αλλαγές στη μορφή των προαγωγικών εξετάσεων.  Αποτελεί πολύτιμη προσθήκη στη φαρέτρα των συναδέλφων, οι οποίοι αναζητούν κατάλληλο και υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό για την προετοιμασία των μαθητών τους.

Καρπός της συνεργασίας των εξαιρετικών συναδέλφων Κωνσταντίνου Μάντη, ο οποίος ειδικεύεται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και υλικό του μπορούν να βρουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο  https://latistor.blogspot.com/ και της Μαρίας Σταμλακού, καταξιωμένης συγγραφέα εγνωσμένης αξίας με πλούσια βιβλιογραφική παραγωγή  στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας το νέο βιβλίο θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες. Τους παραπάνω πλαισιώνουν επάξια οι Μαρία Καζακίδου (218 Κριτήρια Αξιολόγησης) και Δαμασκηνή Σιμώνη δημιουργώντας ένα πλήρες εργαλείο για τους καθηγητές και τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις.

Το filologikaGr εξασφάλισε 5 αντίτυπα για ισάριθμους τυχερούς και διοργανώνει διαγωνισμό με έπαθλο 5 βιβλία.

Όσοι το αποκτήσουν θα έχουν ένα ολοκληρωμένο βοήθημα για τη συνεξέταση Έκθεσης και Λογοτεχνίας στη Β Λυκείου, σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου. Το βιβλίο περιλαμβάνει:

  • Ολοκληρωμένη θεωρία για το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας στη Β Λυκείου
  • Εφαρμογές και υποδειγματικές απαντήσεις στα ζητούμενα κάθε δραστηριότητας, ώστε να μπορέσει ο μαθητής να απαντά εύστοχα και με ακρίβεια, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα εξέτασης του μαθήματος (περίληψη αποσπάσματος του αρχικού κειμένου ενταγμένο σε επικοινωνιακό πλαίσιο, εφαρμογή των νέων ορίων λέξεων στην παραγωγή λόγου κ.λπ.)
  • Ολοκληρωμένη θεωρία της λογοτεχνίας που θα επιτρέψει στον αναγνώστη να κατανοήσει πληρέστερα τις διάφορες τεχνικές δόμησης και έκφρασης του λογοτεχνικού λόγου. Ειδικότερα, αναλύονται τα λογοτεχνικά ρεύματα, οι αφηγηματικές τεχνικές, το είδος του αφηγητή, τα εκφραστικά μέσα, τα ρηματικά πρόσωπα, τα σύμβολα, οι φωνές, τα πρόσωπα, ο χώρος και ο χρόνος. Επιπλέον, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις ασκήσεις δημιουργικής γραφής.
  • Πλήρη παρουσίαση 29 ενοτήτων σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού.
  • 36 κριτήρια συνεξέτασης γλώσσας και λογοτεχνίας με κείμενα νοηματικά συναφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή των κειμένων που έχουν χρησιμοποιηθεί στα κριτήρια αξιολόγησης έχει γίνει με βασική επιδίωξη να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με έργα διαφόρων κειμενικών ειδών από την ελληνική αλλά και την παγκόσμια γραμματεία.
  • Το βιβλίο συνοδεύεται από βιβλίο απαντήσεων, στο οποίο υπάρχουν οι απαντήσεις των ασκήσεων θεωρίας και των κριτηρίων συνεξέτασης.
  • Δωρεάν μαζί με το βιβλίο προσφέρεται το Λεξικό Συνωνύμων Αντωνύμων του Ιωάννη Ευγενικού.

Δείγμα του βιβλίου μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους

Παραπληροφόρηση (Πλήρες Κριτήριο Μη λογοτεχνικού κειμένου)

Νυκτερινή ακρόαση (Πλήρες Κριτήριο Λογοτεχνικού κειμένου)

Όροι Διαγωνισμού

Δηλώστε ονοματεπώνυμο και email στη σελίδα του διαγωνισμού και μπείτε στην κλήρωση για ένα από τα 5 εκπαιδευτικά πακέτα.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x