Νεοελληνική Γλώσσα - Λογοτεχνία Β Λυκείου Συνεξέταση (Διαγωνισμός Β)

Νεοελληνική Γλώσσα – Λογοτεχνία Β Λυκείου Συνεξέταση (Διαγωνισμός Β)

Πιστές στην πολιτική τους να προσφέρουν εργαλεία εργασίας υψηλής ποιότητας στους συναδέλφους οι Εκδόσεις  Χατζηθωμά κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα το νέο τους βιβλίο για την Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία  στη Β Λυκείου.

Το νέο βιβλίο έρχεται να καλύψει το υπάρχον κενό στη συνεξέταση των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Λύκειο, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις φετινές αλλαγές στη μορφή της εξέτασης των δύο μαθημάτων στο πλαίσιο των προαγωγικών εξετάσεων στο τέλος της χρονιάς.

Το βιβλίο αποτελείται από δύο τεύχη-συν έναν ακόμη ο οποίος περιλαμβάνει τις απαντήσεις  στις ασκήσεις. Το “Νέα Ελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία, Έννοιες & Κριτήρια Αξιολόγησης” περιλαμβάνει πλήρη & αναλυτική παρουσίαση 21 ενοτήτων σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού. Για την προετοιμασία των μαθητών παρέχονται 33 ολοκληρωμένα κριτήρια συνεξέτασης με νοηματικά συναφή κείμενα (λογοτεχνικά -μη λογοτεχνικά). Τα κείμενα που χρησιμοποιούνται καλύπτουν όλο το φάσμα των κειμενικών ειδών σε μια προσπάθεια εξοικείωσης των μαθητών με διαφορετικούς τρόπους γραφής.

Το βιβλίο υπογράφει η:

α) Μαρία Σταμλακού, ειδική στη διδασκαλία της θεωρίας και στη μεθοδολογία παραγωγής λόγου σε συνεργασία με τους:

β) Κωνσταντίνος Μάντης, ο οποίος ειδικεύεται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και υλικό του μπορούν να βρουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο   https://latistor.blogspot.com

γ) Μαρία Καζακίδου (218 Κριτήρια Αξιολόγησης) και

δ) Δαμασκηνή Σιμώνη

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στη εικόνα

Δείγμα του βιβλίου μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Παραπληροφόρηση (Πλήρες Κριτήριο Μη λογοτεχνικού κειμένου)

Το “Θεωρία Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας” περιλαμβάνει πλήρη θεωρία για τη Νέα Ελληνική Γλώσσα με εφαρμογές, παραδείγματα και ασκήσεις για να καλύπτει αποτελεσματικά τις ανάγκες των μαθητών παρέχοντας ταυτόχρονα ένα πλήρες εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για τον διδάσκοντα. Στο ίδιο τεύχος οι συνάδελφοι θα βρουν ολοκληρωμένη θεωρία για το μάθημα της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνία. Η παρουσίαση της ύλης είναι πληρέστατη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις σελίδες του περιλαμβάνονται:

α) λογοτεχνικά ρεύματα

β) αφηγηματικές τεχνικές

γ) διαφορές παραδοσιακήςμοντέρνας ποίησης

Τα παραπάνω συνοδεύονται από πλήθος εφαρμογών για την πληρέστερη κατανόηση των λογοτεχνικών φαινομένων.

Όσον αφορά τη δημιουργική γραφή οι συγγραφείς παρουσιάζουν αναλυτικά παραδείγματα όλων των πιθανών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτή στην προσπάθειά τους να προετοιμάσουν αποτελεσματικά τους μαθητές.

Το βιβλίο υπογράφει ο:

α) Κωνσταντίνος Μάντης, ειδικός στη διδασκαλία της θεωρίας και στη μεθοδολογία προσέγγισης της λογοτεχνίας σε συνεργασία με τους:

β) Μαρία Σταμλακού, καταξιωμένη συγγραφέας εγνωσμένης αξίας με πλούσια βιβλιογραφική παραγωγή  στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και

γ) Ευγενικός Ιωάννης

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην εικόνα

Δείγμα του βιβλίου μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Νυκτερινή ακρόαση (Πλήρες Κριτήριο Λογοτεχνικού κειμένου)

 

 

Στο πλαίσιο της ανιδιοτελούς συνεισφοράς μας προς τους συναδέλφους και σε συνέχιση της άριστης συνεργασίας με τις Εκδόσεις  Χατζηθωμά  εξασφαλίσαμε 5 δωρεάν αντίτυπα για ισάριθμους τυχερούς, τα  οποία θα δοθούν μετά από κλήρωση.

 

Όροι Διαγωνισμού

Δηλώστε ονοματεπώνυμο και email στη σελίδα του διαγωνισμού και μπείτε στην κλήρωση για ένα από τα 5 εκπαιδευτικά πακέτα.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό επιλέξτε τον σύνδεσμο:

Αίτηση συμμετοχής σε Διαγωνισμό

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x