Ν. Κεραμέως: Προχωράμε στη Μείωση της Ύλης για τις Πανελλαδικές

Ν. Κεραμέως: Προχωράμε στη Μείωση της Ύλης για τις Πανελλαδικές

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να μειωθεί η ύλη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανακοίνωσε πριν από λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η μείωση της ύλης πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, με την υπουργό να αναφέρει πως βασικό κριτήριο της περικοπής είναι να εξεταστούν οι μαθητές σε όση ύλη έχουν διδαχθεί στη φυσική τάξη μέχρι την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία και σε όση ενδεχομένως να διδαχθούν όταν θα ανοίξουν.

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο είχε ζητήσει από τα σχολεία  να γνωστοποιήσουν μέχρι προχθές Τρίτη 31 Μαρτίου,  την

Αναφορικά με την ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, επανέλαβε πως στόχος είναι να να πραγματοποιηθούν όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες, δηλαδή τον Ιούνιο ή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, επισημαίνοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις η Υπουργός είχε δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει οριζόντια σε μείωση της εξεταστέας ύλης κατά 15 με 25% καθώς η γενική εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι οι μαθητές  κατά μέσω όρο έχουν διδαχθεί  το 75 με 85% της ύλης σε όλα τα μαθήματα.

 

Πηγή: Alfavita.gr 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x