Δωρεάν Μεταπτυχιακό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μεταπτυχιακό Στην Ειδική Αγωγή Με Σύστημα Επιλογής Χωρίς Εξετάσεις

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με απόφαση της 91η/26-1-2017 Γ.Σ.Ε.Σ. ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών για τα ακαδημαϊκά έτη 2017-2019 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή» στις κατευθύνσεις:

α) Ειδική Αγωγή και Ενταξιακή Πράξη, και

β) Μαθησιακές Δυσκολίες

Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό με στόχο την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων σε ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ειδικότερα, σκοπός και αποστολή του Π.Μ.Σ. είναι η εμβάθυνση σε γνώσεις σχετικά με: 1. την αναγνώριση και κατανόηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, 2. το σχεδιασμό, την εφαρμογή αλλά και την αξιολόγηση κατάλληλων εκπαιδευτικών παρεμβάσεων, 3. την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης των μαθητών και 4. την αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας στον τομέα της ειδικής αγωγής.

Το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού περιλαμβάνει μαθήματα τα οποία είναι υποχρεωτικά ή υποχρεωτικά κατ’ επιλογή, σειρά επτά εξειδικευμένων σεμιναρίων σε διαφορετικές μορφές αναπηρίας, καθώς και υποχρεωτική Πρακτική Άσκηση 200 ωρών σε συνδυασμό με την επιλογή εκπόνησης ή μη Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) ορίζεται σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα (τρία διδακτικά εξάμηνα και ένα εξάμηνο για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης και την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας, εφόσον ο/η φοιτητής/ήτρια επιλέξει να κάνει και τα δυο). Η μέγιστη διάρκεια φοίτησης για το ΜΔΕ, ορίζεται σε τέσσερα (4) ημερολογιακά έτη. Οι ημέρες που διεξάγονται τα μαθήματα είναι Παρασκευή και Σάββατο.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα του Π.Μ.Σ. για τα ακαδημαϊκά έτη 2017-2018 και 2018-2019 ανέρχονται στο ποσό των 4.000,00 ευρώ συνολικά και καταβάλλονται τμηματικά ανά εξάμηνο σπουδών. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ Στις δυο Κατευθύνσεις του Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί, πτυχιούχοι Τμημάτων και Σχολών Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Οποιαδήποτε περίπτωση πτυχιούχου δεν εντάσσεται στα ανωτέρω εξετάζεται από την αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης όσοι/ες ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και εκκρεμεί μόνο η καθομολόγησή τους (ορκωμοσία). Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από τη Γραμματεία του/της υποψήφιου/ας στην οποία θα βεβαιώνεται η ολοκλήρωση των σπουδών και θα αναγράφεται ο βαθμός του πτυχίου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ & ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΟ Π.Μ.Σ.

Α) Υποβολή δικαιολογητικών

Όλοι/ες οι υποψήφιοι/ες καταθέτουν τον φάκελο της υποψηφιότητάς τους στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μπορείτε να τα δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.sed.uth.gr/images/webdocs/pms_ea/prokirixi17/dikeologitika.docx

Β) Διαδικασία & Κριτήρια Επιλογής Υποψηφίων

Β.1. Κατάταξη Υποψηφίων και Εξέταση στην Αγγλική Γλώσσα

Γίνεται κατάταξη όλων των υποψηφίων με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που μπορείτε να βρείτε εδώ.

και οι πρώτοι 120 που συγκεντρώνουν την υψηλότερη μοριοδότηση ακολουθούν την παρακάτω διαδικασία: α) όσοι/ες έχουν πτυχίο αγγλικών επιπέδου Proficiency (Γ2) ή Lower (Β2), όπως αυτά αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ, και οι πτυχιούχοι Τμημάτων Αγγλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής συνεχίζουν απευθείας στη διαδικασία της συνέντευξης,

β) όσοι/ες δεν έχουν αποδεδειγμένη γνώση της αγγλικής γλώσσας (σύμφωνα με το α) συμμετέχουν σε εξέταση στην αγγλική γλώσσα η οποία διοργανώνεται από το Π.Μ.Σ. Οι επιτυχόντες/ούσες στην ανωτέρω εξέταση συνεχίζουν στη διαδικασία των συνεντεύξεων. Όσοι αποτύχουν στην εν λόγω εξέταση αποκλείονται από κάθε περαιτέρω διαδικασία.

Β.2. Συνέντευξη

Κατά τη διαδικασία της συνέντευξης η επιτροπή επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών βαθμολογεί με άριστα το είκοσι (20). Τα μόρια που συγκεντρώνει κάθε υποψήφιος/α στη συνέντευξη θα πρέπει να είναι τουλάχιστον από οκτώ (8) και άνω. Όσοι/ες υποψήφιοι/ες έχουν μόρια χαμηλότερα των οκτώ (8) στη συνέντευξη αποκλείονται από κάθε περαιτέρω διαδικασία.

Β.3. Σύστημα Επιλογής Εισακτέων

Μετά το πέρας των συνεντεύξεων των υποψηφίων γίνεται κατάταξη με βάση το σύνολο των μορίων που συγκεντρώθηκαν (φάκελος υποψηφιότητας και βαθμολογία συνέντευξης). Η μοριοδότηση του φακέλου υποψηφιότητας συνεισφέρει κατά το 80% στην τελική μοριοδότηση του/της υποψήφιου/ας, ενώ η μοριοδότηση της συνέντευξης συνεισφέρει κατά το 20% στην τελική μοριοδότηση.

(Μόρια Φακέλου Υποψηφιότητας Χ 80%) + (Μόρια Συνέντευξης Χ 20%)

(μέγιστος αριθμός μορίων συνέντευξης=20) = Τελική Μοριοδότηση

Ημερομηνίες – Προθεσμίες:

  • Η εξέταση στην αγγλική γλώσσα, καθώς και η διεξαγωγή των συνεντεύξεων θα πραγματοποιηθεί κατά το μήνα Μάιο του 2017 σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν εγκαίρως από τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.
  • Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται από 27/1/2017 έως 31/3/2017 να υποβάλουν εμπρόθεσμα, αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή, τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων σύμφωνα με το Νόμο 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α΄/26-3-2014) δε χρειάζεται να είναι επικυρωμένα.

Διεύθυνση*:

Γραμματεία Π.Μ.Σ. «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή» Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα) Νέο Κτήριο, 1ος Όροφος, Γραφείο 19 Αργοναυτών & Φιλελλήνων Τ.Κ. 38221, Βόλος Υπόψιν: Ασλάνογλου Βασιλική Τηλ.: 24210 74756

* (Η αποστολή πρέπει να αποδεικνύεται ότι έγινε – με τη σφραγίδα του ταχυδρομείου, το αποδεικτικό από υπηρεσίες ταχυμεταφορών κ.τ.λ. – μέσα στο διάστημα από 27/1/2017 έως 31/3/2017. Σε διαφορετική περίπτωση ο φάκελος υποψηφιότητας δε μπορεί να γίνει δεκτός).

Ημέρες & ώρες συνεργασίας για την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας:

Τετάρτη & Πέμπτη και ώρες 9:00-13:00 Παρασκευή και ώρες 17:00-21:00 Σάββατο και ώρες 9:00-13:00 Τηλέφωνο γραμματείας: 2421 0 74756 Ηλεκτρονική διεύθυνση: maspecialed@uth.gr Ιστοσελίδα: www.sed.uth.gr

Η επικοινωνία γίνεται αποκλειστικά τις ώρες που αναφέρονται παραπάνω ή ηλεκτρονικά

Δες ακόμη: Βρες Όλα Τα Μεταπτυχιακά Στην Ελλάδα!

Διαδικασίες και Κριτήρια Επιλογής

Ο φάκελος υποψηφιότητας που κατέθεσε ο/η υποψήφιος/α στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. μοριοδοτείται με βάση τον ακόλουθο πίνακα:

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΦΑΚΕΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΠΙΣΤΩΣΗ ΜΟΡΙΩΝ
Σπουδές
Βαθμός πτυχίου (άριστα) 10
Βαθμός πτυχίου (λίαν καλώς) 8
Βαθμός πτυχίου (καλώς) 5
Δεύτερο πτυχίο βασικών σπουδών από ελληνικό πανεπιστήμιο ή της αλλοδαπής (αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ) 1

 

* Περισσότερα των δυο πτυχίων βασικών σπουδών από ελληνικά πανεπιστήμια ή της αλλοδαπής δε μοριοδοτούνται.
Τίτλος διδακτορικών σπουδών από ελληνικό πανεπιστήμιο ή της αλλοδαπής (αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ) 4

 

* Περισσότεροι των δυο τίτλων διδακτορικών σπουδών από ελληνικά πανεπιστήμια ή της αλλοδαπής δε μοριοδοτούνται.
Τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών από ελληνικό πανεπιστήμιο ή της αλλοδαπής (αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ) 3

 

* Περισσότεροι των δυο τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών από ελληνικά πανεπιστήμια ή της αλλοδαπής δε μοριοδοτούνται.
Μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή σε Διδασκαλείο 2
Παρακολούθηση αυτοτελών σεμιναρίων άνω των 100 ωρών σε θέματα σχετικά με την ειδική αγωγή 1

 

*μοριοδοτείται μόνο ένα σεμινάριο
Ειδικές γνώσεις (νοηματική-4 κύκλοι ή επάρκεια, braille-πιστοποίηση,  κινητικότητα/προσανατολισμός) 1

 

Δίπλωμα δεύτερης ξένης γλώσσας (επιπέδου τουλάχιστον Β2 ή αντίστοιχο), όπως αυτά αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ 1
Αποδεδειγμένη Ερευνητική Δραστηριότητα
Πτυχιακή Εργασία 2
Δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά με κριτές 2*Ν δημοσιεύσεων
Δημοσιεύσεις σε διεθνή πρακτικά συνεδρίων με κριτές 1*Ν δημοσιεύσεων
Δημοσιεύσεις σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με κριτές 1*Ν δημοσιεύσεων
Δημοσιεύσεις σε πρακτικά ελληνικών συνεδρίων με κριτές 1*Ν δημοσιεύσεων
Κεφάλαια σε συλλογικούς ελληνικούς τόμους 1*Ν κεφάλαια
Κεφάλαια σε συλλογικούς ξενόγλωσσους τόμους 1*Ν κεφάλαια
Προφορική ανακοίνωση ή Αναρτημένη ανακοίνωση (Poster) 0,5*Ν ανακοινώσεων
Αποδεδειγμένη Επαγγελματική Εμπειρία
*όποιος/α από τους/τις υποψήφιους/ες έχει αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία και στις δυο ακόλουθες κατηγορίες θα μοριοδοτηθεί με βάση την κατηγορία που συγκεντρώνει τον υψηλότερο βαθμό μορίων και όχι και για τις δυο κατηγορίες.
Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σχετικά με την Ειδική Αγωγή σε δημόσιους ή/και ιδιωτικούς φορείς:
Πάνω από 5 έτη 3
Από 1 έως 5 έτη 2
Έως και 1έτος 1
*Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία που εμπίπτει στην επιστημονική περιοχή των σπουδών του/της υποψηφίου/ας σε δημόσιους ή/και ιδιωτικούς φορείς:
Πάνω από 5 έτη 1,5
Από 1 έως 5 έτη 1
Έως 1 έτος 0,5
ΣΥΝΟΛΟ Α
Πιστοποιητικά/Βεβαιώσεις που αποδεικνύουν εργασία σε εθελοντική βάση καθώς και πρακτική άσκηση σε δομές/φορείς που σχετίζονται με την ειδική αγωγή (π.χ. χρηματοδοτούμενη πρακτική άσκηση) μπορούν να συμπεριληφθούν στο φάκελο του/της υποψήφιου/ας και θα συνεκτιμηθούν κατά τη διαδικασία της συνέντευξης.

Γίνεται κατάταξη όλων των υποψηφίων με βάση τα ανωτέρω κριτήρια και οι πρώτοι 120 που συγκεντρώνουν τα υψηλότερα μόρια ακολουθούν την παρακάτω διαδικασία:

α) όσοι/ες έχουν πτυχίο αγγλικών επιπέδου Proficiency (Γ2) ή Lower (Β2), όπως αυτά αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ, και οι πτυχιούχοι Τμημάτων Αγγλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής συνεχίζουν απευθείας στη διαδικασία της συνέντευξης,

β) όσοι/ες δεν έχουν αποδεδειγμένη γνώση της αγγλικής γλώσσας (σύμφωνα με το α) συμμετέχουν σε εξέταση στην αγγλική γλώσσα η οποία διοργανώνεται από το Π.Μ.Σ. Οι επιτυχόντες/ούσες στην ανωτέρω εξέταση συνεχίζουν στη διαδικασία των συνεντεύξεων.

Δες ακόμη: Αλλαγές στα δίδακτρα των μεταπτυχιακών 

Κατά τη διαδικασία της συνέντευξης η επιτροπή επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών βαθμολογεί με άριστα το είκοσι (20). Τα μόρια που συγκεντρώνει κάθε υποψήφιος/α στη συνέντευξη θα πρέπει να είναι τουλάχιστον από οκτώ (8) και άνω. Όσοι/ες υποψήφιοι/ες έχουν μόρια χαμηλότερα των οκτώ (8) στη συνέντευξη αποκλείονται από κάθε περαιτέρω διαδικασία

Μετά το πέρας των συνεντεύξεων των υποψηφίων γίνεται κατάταξη με βάση το σύνολο των μορίων που συγκεντρώθηκαν (φάκελος υποψηφιότητας και βαθμολογία συνέντευξης).  Η μοριοδότηση του φακέλου υποψηφιότητας συνεισφέρει κατά το 80% στην τελική μοριοδότηση του/της υποψήφιου/ας, ενώ η μοριοδότηση της συνέντευξης συνεισφέρει κατά το 20% στην τελική μοριοδότηση.

(Μόρια Φακέλου Υποψηφιότητας Χ 80%) + (Μόρια Συνέντευξης Χ 20%) (μέγιστος αριθμός μορίων συνέντευξης=20)= Τελική Μοριοδότηση

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x