Μεγάλος Διαγωνισμός από την Ελληνοεκδοτική: Έκθεση Α Λυκείου

Μεγάλος Διαγωνισμός από την Ελληνοεκδοτική: Έκθεση Α Λυκείου

Μεγάλος Διαγωνισμός από την  με έπαθλο δωρεάν βιβλία για 3 τυχερούς!

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου η Ελληνοεκδοτική αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό με ισάριθμους νικητές. Το έπαθλο αποτελούν 3 αντίτυπα (αξίας 24,7 ευρώ) του επιτυχημένου βιβλίου “” των: Αλέξανδρος Μητσέλος & Σπύρος Μητσέλος, το οποίο αποτελεί το πρώτο μέρος μιας ολοκληρωμένης σειράς βιβλίων προετοιμασίας των μαθητών στο μάθημα της Έκθεσης, η οποία .

Διαβάστε Επίσης: 
To βιβλίο έχει γραφτεί σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών και το νέο πλαίσιο αξιολόγησης του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας για την Α΄ Λυκείου που στοχεύoυν στην ανάδειξη της πολυτροπικότητας των κειμενικών ειδών και την καλλιέργεια των γλωσσικών γραμματισμών.
Διαβάστε Επίσης: 

Οργανώνεται σε 23 διδακτικές προτάσεις καθεμία από τις οποίες περιλαμβάνει:

  • Αναλυτική παρουσίαση μιας θεματικής ενότητας, σύμφωνα με την ύλη του σχολικού βιβλίου
  • Θεωρία: οργάνωση του λόγου, τρόποι ανάπτυξης παραγράφου, συνοχή και συνεκτικότητα, περίληψη, κειμενικά είδη (άρθρο, ομιλία, επιστολή), περιγραφή, αφήγηση, μεθοδολογία επεξεργασίας θεμάτων, γλωσσικές ποικιλίες, ιδιώματα, λειτουργίες της γλώσσας, προφορικός και γραπτός λόγος, διάλογος, σύνδεση προτάσεων, σημεία στίξης , σύνθεση και παραγωγή λέξεων κ.ά.)
  • Ασκήσεις εμπέδωσης του υλικού της θεματικής ενότητας
  • Ασκήσεις κατανόησης και εφαρμογής της θεωρίας
  • Κριτήρια αξιολόγησης (που περιλαμβάνουν ποικίλα κειμενικά είδη)

Το βιβλίο ΕΚΦΡΑΣΗ – ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ – 23 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

  • Συνδέει οργανικά τη διδασκαλία της οργάνωσης του λόγου (θεωρίαασκήσεις και εφαρμογές στη θεωρία) με καθεμία θεματική ενότητα καθώς και με το λεξιλόγιο και τα κριτήρια αξιολόγησης που την πλαισιώνουν.
  • Προτείνει στον εκπαιδευτικό και τον μαθητή μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική οργάνωση της διδακτέας ύλβης, που απελευθερώνει από την ανάγκη γραμμικής παρακολούθησης της ύλης του σχολικού βιβλίου και τους περιορισμούς που αυτή συνεπάγεται.
  • Ανταποκρίνεται στις αλλαγές που προωθούνται στη διδασκαλία του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας Α΄ Λυκείου, οι οποίες αναμορφώνουν τον τρόπο διδασκαλίας και εξέτασής του.

    Διαβάστε Επίσης: 

Όροι Διαγωνισμού

Δηλώστε ονοματεπώνυμο και email στη σελίδα του διαγωνισμού και μπείτε στην κλήρωση για ένα από τα 3 αντίτυπα.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό πατήστε εδώ.

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x