Λεξικό Συνωνύμων Αντωνύμων

Λεξικό Συνωνύμων Αντωνύμων Για Έκθεση Λυκείου

Το filologika.gr συνεχίζοντας την προσφορά εκπαιδευτικού υλικού υψηλής ποιοτικής αξίας έψαξε και βρήκε Λεξικό Συνωνύμων Αντωνύμων κατάλληλο όχι μόνο για τους υποψηφίους, οι οποίοι σε λίγες μέρες θα εξεταστούν, αλλά και για όλους τους μαθητές Γυμνασίου Λυκείου.

Λεξικό Συνωνύμων Αντωνύμων

Το Λεξικό Συνωνύμων Αντωνύμων διατίθεται δωρεάν από τον Φροντιστηριακό Οργανισμό Άνοδος , προϊόν της πολύχρονης εργασίας του συναδέλφου κ. Γιάννη Κουλουμπή.

Ολοκληρωμένη πρόταση βοήθειας

Το μάθημα της Έκθεσης αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά μαθήματα των Πανελληνίων εξετάσεων.  Στην εξέτασή του οι μαθητές καλούνται να διαχειριστούν με επιτυχία πλήθος ετερόκλητων ασκήσεων για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη υψηλή βαθμολογία.

  1. Αρχικά καλούνται να γράψουν περίληψη ενός κειμένου που τους διανέμεται από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων σε συγκεκριμένο αριθμό λέξεων. Στην Κατηγορία Λύκειο οι μαθητές θα βρουν εξειδικευμένη σελίδα με οδηγίες και συμβουλές για τη συγγραφή της Περίληψης
  2. Στη συνέχεια καλούνται να απαντήσουν ορθά σε διάφορες ασκήσεις που αφορούν το είδος και τη συλλογιστική πορεία του κειμένου, το σχολιασμό αποσπασμάτων του αρχικού κειμένου κ.λπ.
  3. Ανάμεσα στις ασκήσεις ξεχωριστή θέση κατέχει η αναγνώριση του Τρόπου Ανάπτυξης συγκεκριμένης παραγράφου. Πρόκειται για απαιτητική άσκηση χωρίς περιθώρια για σφάλματα, αφού ενδεχόμενη λανθασμένη απάντηση ισοδυναμεί με απώλεια του συνόλου των μορίων της άσκησης, (συνήθως 5). Για το λόγο αυτό η Ομάδα μας συνέταξε ειδικό άρθρο στο οποίο συγκέντρωσε το Σύνολο της Θεωρίας των Τρόπων Ανάπτυξης Παραγράφου με 55 Παραδείγματα για εξάσκηση. Τα παραδείγματα προέρχονται τόσο από Θέματα Πανελληνίων Προηγούμενων ετών όσο και από κείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας διδασκαλία.
  4. Αναζητώντας υλικό για τις υπόλοιπες ασκήσεις εντοπίσαμε το Λεξικό Συνωνύμων Αντωνύμων του κ. Γιάννη Κουλουμπή, το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν πατώντας εδώ.

Πρόσθετη Βοήθεια

Η επιτυχία στις εξετάσεις δεν εξαρτάται μόνο από την ποιότητα του εκπαιδευτικού υλικού κατά την προετοιμασία, ιδιαίτερα σημαντική αποδεικνύεται η η διαχείριση του άγχους καθώς και η επίδοση την ημέρα των εξετάσεων

Στο παραπάνω πλαίσιο οι υποψήφιοι αλλά και οι γονείς τους μπορούν να διαβάσουν το παρακάτω άρθρο:  Πώς Διαχειριζόμαστε το Άγχος στις Πανελλήνιες; Απαραίτητες Συμβουλές για Μαθητές και Γονείς. Ευελπιστούμε ότι θα τους βοηθήσει

Τέλος, όσον αφορά την ημέρα της εξέτασης, το filologika.gr επιδιώκοντας να σταθεί αρωγός στην παραπάνω προσπάθεια έχει αναρτήσει εδώ και καιρό εξειδικευμένο άρθρο με τίτλο: Οδηγός Πανελλαδικών: Πώς Γράφουμε Καλή Έκθεση; προσφορά της Υποψηφίας Διδάκτορος Παιδαγωγικής του ΠΔΜ, Κυριακής Θεοδοσιάδου.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αναζητούμε υλικό, συμβουλές και οδηγίες οι οποίες ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν τους νεαρούς μαθητές να διακριθούν στο τόσο απαιτητικό αντικείμενο της Έκθεσης. Μείνετε συντονισμένοι με τη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε άμεσα για τις νέα “ευρήματά” μας.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!!!

 

Η ομάδα του filologika.gr 


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την προετοιμασία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook.

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x