Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης Εκδόσεις Ζήτη

«Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης» 

Η προετοιμασία των υποψηφίων για τις πανελλήνιες εξετάσεις αποτελεί ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη διαδικασία τόσο για τους ίδιους όσο και για τους καθηγητές, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το απαιτητικό αυτό έργο. Προκειμένου η προσπάθεια να είναι επιτυχημένη απαιτείται η διδασκαλία να είναι εξατομικευμένη και να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις κάθε μαθητή. Για το λόγο αυτό απαιτείται οι εκπαιδευτικοί να έχουν πλούσιο υλικό ώστε να μπορούν να τροποποιούν τη διδακτική τους προσέγγιση αφουγκραζόμενοι τις ιδιαιτερότητες κάθε μαθητή για να τις καλύπτουν άμεσα και με επιτυχία.

Την παραπάνω ανάγκη έρχεται να καλύψει το νέο βιβλίο των Πετροπούλου Μαρία και Σοφία Μαργαρίτη «Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης» για όλες τις τάξεις του Λυκείου το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ζήτη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην εικόνα

 

Στις σελίδες του περιλαμβάνονται 50 ολοκληρωμένα κριτήρια συνταγμένα σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες για επιτυχημένη προετοιμασία των υποψηφίων για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Η θεματολογία τους καλύπτει το σύνολο σχεδόν των θεματικών κύκλων και των τριών τάξεων του Λυκείου καθιστώντας το ιδανική επιλογή για σφαιρική προετοιμασία σε συνδυασμό με επαναληπτική προσέγγιση της διδαχθείσας ύλης. Τα κριτήρια στηρίζονται σε επίκαιρα κείμενα -στοιχείο κατατεθέν των συγγραφέων- τα οποία αντικατοπτρίζουν τα σύγχρονα προβλήματα και προσδίδουν μια «φρέσκια» ματιά στο μάθημα. Προέρχονται από διαφορετικά κειμενικά είδη βοηθώντας τους μαθητές να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες εκάστου είδους και τις δυσκολίες στην προσέγγισή τους. Τα λογοτεχνικά αποσπάσματα που πλαισιώνουν τα κριτήρια προέρχονται από την ελληνική και ξένη εργογραφία.  Οι συγγραφείς έχουν επιλέξει τόσο ποιήματα όσο και πεζά, ενώ οι ερωτήσεις που τα συνοδεύουν διακρίνονται για την πρωτοτυπία και την ευστοχία τους. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές εξοικειώνονται με τις λογοτεχνικές αναπαραστάσεις, ανατροφοδοτούν την κριτική τους σκέψη και τον αναστοχασμό, και εξοικειώνονται με τις απαιτήσεις παραγωγής  ερμηνευτικού σχολίου, στο πρότυπο των πανελλήνιων εξετάσεων.

Στην προσπάθειά τους να παράσχουν ένα άρτιο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο οι συγγραφείς πέρα από την πληθώρα κριτηρίων που απαρτίζουν το βιβλίο τους συμπεριέλαβαν σειρά πολυτροπικών κειμένων συνοδευόμενων από τις αντίστοιχες ερωτήσεις αποσκοπώντας στην εξοικείωση των μαθητών με τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν κατά την προσέγγιση και τον σχολιασμό της ιδιαίτερης αυτής κατηγορίας κειμένων.

Οι συγγραφείς επέλεξαν να προσφέρουν ολοκληρωμένες απαντήσεις στο τελευταίο μέρος του βιβλίου προκειμένου οι υποψήφιοι να τις χρησιμοποιήσουν ως σημείο αναφοράς και αυτοαξιολόγησης. Η δομή και η έκφρασή τους έχουν επιλεγεί συνειδητά ώστε να λειτουργούν ως υπόδειγμα. Με τη βοήθειά τους οι μαθητές μπορούν να εξοικειωθούν με τη σύνταξη ολοκληρωμένων και πληρέστατων απαντήσεων οι οποίες θα τους βοηθήσουν να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία για την είσοδό τους στην σχολή που επιθυμούν.

Το βιβλίο «Κριτήρια Ενιαίας Εξέτασης» για όλες τις τάξεις του Λυκείου» των Εκδόσεων Ζήτη μπορείτε να το προμηθευτείτε απευθείας από το ηλεκτρονικό τους βιβλιοπωλείο, τα βιβλιοπωλεία των Εκδόσεων σε Αθήνα: Χαριλάου Τρικούπη 22 και Θεσσαλονίκη: Αρμενοπούλου 27 και τα επιμέρους ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!