κερκίδα των Φιλολόγων

«Η κερκίδα των Φιλολόγων»: Η Πανελλήνια Συνεργατική Κίνηση Φιλολόγων

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από μακρά παρατήρηση του χώρου μας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις ανάγκες του μαθητή και την κατάρτιση του εκπαιδευτικού, όλοι εμείς που εργαζόμαστε από το 2012 για το project “My name is Teacher” αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση μιας πανελλήνιας συνεργατικής κίνησης φιλολόγων με την επωνυμία “Η κερκίδα των Φιλολόγων”.

Πρόκειται για μια δράση με απόλυτα εθελοντικό χαρακτήρα και κύριο στόχο την επιμόρφωση των φιλολόγων αλλά και την υποστήριξη των μαθητών σε όλη τη χώρα. Αυτό θα επιτευχθεί με συνέδρια, δια ζώσης αλλά και από απόσταση σεμινάρια, συνεργατικές ηλεκτρονικές εκδόσεις, διαλέξεις σε σχολεία, κλπ.

Οι συνάδελφοι που θα συνεργαστούν ως μέλη της κίνησης δεν θα έχουν καμία υποχρέωση εκτός από τη δήλωση της συμπαράστασής τους στην πρωτοβουλία αυτή και την συμμετοχή τους στα έργα που παραπάνω περιγράφονται, ιδιαίτερα σε όσα διεξάγονται στην περιοχή τους, εφόσον βέβαια αξιολογούν τις δράσεις ως ενδιαφέρουσες και επιθυμούν να συμπράξουν.

Όπως γνωρίζετε, το έργο “My name is Teacher” τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (http://cs.uth.gr/), όπου και λειτουργεί το Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης με αντικείμενα την Εκπαίδευση, την Διδακτική και την Τηλεκπαίδευση. Από το 2015 παραδίδουμε σεμινάρια επιμόρφωσης φιλολόγων σε όλη τη χώρα και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά όλους τους συναδέλφους που μας στηρίζουν τόσο σε φυσικό, όσο και σε ηλεκτρονικό περιβάλλον.

Σήμερα λοιπόν ανακοινώνουμε επίσημα την έναρξη των εργασιών της πρωτοβουλίας “Η κερκίδα των Φιλολόγων” και καλούμε όλους τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται για το μέλλον του χώρου, την αναβάθμιση του έργου του εκπαιδευτικού και την υποστήριξη του μαθητή να γίνουν μέλη. Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τη συμμετοχή σας.

Γιατί χωρίς εσάς καμιά κίνηση δεν μπορεί να υπάρξει !

Παρακάτω θα βρείτε τα πρώτα βήματα για την εγγραφή και τη συνεργασία:

  1. Βρίσκετε στο Facebook την ομάδα «Η κερκίδα των Φιλολόγων» (https://www.facebook.com/groups/filologoi/) και γίνεστε μέλη. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλους συναδέλφους, εφόσον έχετε τη συγκατάθεσή τους. Η ομάδα στην παρούσα φάση είναι Δημόσια, αλλά αργότερα θα γίνει Κλειστή.
  2. Στη ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΩΝ (https://goo.gl/JxNQqY) δηλώνετε κάποια στοιχεία επικοινωνίας και λαμβάνετε αντίγραφο στο mail σας.
  3. Παρακολουθείτε τις αναρτήσεις της ομάδας και δημοσιεύετε ελεύθερα ό,τι επιθυμείτε.
  4. Επικοινωνείτε για ό,τι χρειάζεστε σχετικά στο 6937714026 και στο fotis.pantopoulos@yahoo.com .
  5. Επόμενη κίνηση η διοργάνωση προσυνεδριακής ημερίδας στην Αθήνα περίπου το Μάρτιο για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων (θα βιντεοσκοπηθεί για τους εκτός Αθήνας) με στόχο την οργάνωση συνεδριακής διημερίδας το Σεπτέμβριο, όπου και θα παρουσιαστούν εισηγήσεις …

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x