Innovatebiz: Η Ελληνική Προσπάθεια στο Χώρο της Διδακτικής

Innovatebiz: Η Ελληνική Προσπάθεια στο Χώρο της Διδακτικής

Η Innovatebiz είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας σπουδών και επαγγελματικής δραστηριότητας στους χώρους της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της ασφάλειας

Ο Φώτης Παντόπουλος μετά την μακρόχρονη παρουσία του στην Ελλάδα με το project «My name is Teacher»  στο χώρο της διδακτικής και συμβουλευτικής στρέφεται πλέον στον ευρωπαϊκό και όχι μόνο χώρο ιδρύοντας την Ομάδα της

Αποστολή της

  • Ξεκινήσαμε από τη δεκαετία ‘90 με τη φοίτηση επί 17 έτη σε ένα Σχολείο Διδακτικής για Εκπαιδευτικούς και Εκπαιδευτές, οργανωμένο από χώρα η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή για την τεράστια επένδυση που κάνει στο πεδίο της εκπαίδευσης στελεχών. 
  • Την ίδια περίοδο εγκαινιάσαμε την παρουσία μας στο χώρο της επιχειρηματικότητας στην Ιταλία και την Ελλάδα με την εταιρεία/επιστημονική ομάδα Συμβουλευτικής, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων “PRsolutions e.g.”. 
  • Παράλληλα από το 1988 βρισκόμαστε ήδη στο χώρο της εκπαίδευσης
  • Το 2012 παρουσιάζουμε δημόσια το έργο “My name is Teacher, το οποίο απευθύνεται στον εκπαιδευτικό και τον μαθητή. H μεγάλη επιτυχία του έργου μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και η απήχηση που είχε ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς το έκαναν πανελλαδικά γνωστό.
  • Tο 2014 το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το έθεσε υπό την αιγίδα του εντάσσοντάς το στις επιστημονικές και ερευνητικές του δραστηριότητες. 
  • Κατά την περίοδο από το 2005 μέχρι σήμερα έχουμε παρουσιάσει εκτενή αρθρογραφία σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, έχουμε διοργανώσει ένα μεγάλο αριθμό διαλέξεων και επιμορφώσεων για εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα, αλλά και μία σειρά  από εκπαιδεύσεις τόσο για στελέχη επιχειρήσεων, όσο και για εργαζόμενους στο χώρο της ασφάλειας προσώπων.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην εικόνα

Σήμερα, μετά την πορεία αυτή, καλούμαστε να παρουσιάσουμε  και να υλοποιήσουμε το έργο στην Ολλανδία. Η συνεργασία αυτή προέκυψε μετά από μία σειρά επαφών, καθώς οι διαστάσεις και η απήχηση του έργου το έχουν κάνει γνωστό και έξω από την Ελλάδα, ιδιαίτερα εξαιτίας της διαρκούς παρουσίας μας στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλά στελέχη επιχειρήσεων και γενικά άνθρωποι  που μπορούν να αξιολογήσουν τα αντικείμενα της δράσης μας, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, γνώρισαν και εκτίμησαν το έργο μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να το παρουσιάσουμε πλέον και εκτός Ελλάδας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους αυτούς τους ανθρώπους, επώνυμους αλλά και ανώνυμους, που για τρεις δεκαετίες στήριξαν και στηρίζουν αυτό το έργο, δίνοντάς μας τη δύναμη να βρισκόμαστε εδώ σήμερα!

Η πρόσκληση που δεχτήκαμε μας τιμά ιδιαίτερα, αλλά και μας δημιουργεί ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη. Το έργο που θα υλοποιήσουμε κινείται στο χώρο της Συμβουλευτικής και έχει τέσσερις άξονες: 

  1. την εκπαίδευση εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στο πεδίο της  Διδακτικής,  αξιοποιώντας εργαλεία που προέρχονται από διάφορες επιστήμες και τα οποία έχουμε εντάξει δημιουργικά στο χώρο της εκπαίδευσης με την εμπειρία που μέχρι σήμερα  διαθέτουμε. 
  2. την εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων σε πεδία όπως το marketing, το management, το ηλεκτρονικό επιχειρείν, η δημόσια εικόνα και άλλα σχετικά αντικείμενα του χώρου των επιχειρήσεων. 
  3. την εκπαίδευση στελεχών εργαζομένων στο  χώρο VIP, αλλά και στο ευρύτερο  πεδίο της ασφάλειας και της πρόληψης.
  4. την δημοσίευση ειδικής αρθρογραφίας, καθώς και την εκπόνηση μελετών στα πεδία των επιστημονικών και επαγγελματικών μας ενδιαφερόντων.

H ομάδα μας αποτελείται από ανθρώπους με τους οποίους συνδεθήκαμε σε διάφορα στάδια  της πορείας μας και είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, αλλά και την  αφοσίωσή τους στο έργο και το στόχο μας. Σήμερα που έχουμε την τύχη και την τιμή να ξεκινάμε κάτι καινούργιο, αλλά και ταυτόχρονα να συνεχίζουμε όλα εκείνα που μας ανέδειξαν μέχρι σήμερα, θέλουμε να έχουμε δίπλα μας τους ανθρώπους εκείνους που ξέρουν, εκτιμούν και μπορούν να βοηθήσουν. Είμαστε ευτυχείς που συμβαίνει αυτό και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε!

Η ως το επιστέγασμα όλης αυτής της πορείας και των έργων θα δραστηριοποιείται πλέον σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, καλύπτοντας φυσικά και την Ελλάδα. Θα χαρούμε ιδιαίτερα αν μας δώσετε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε τα έργα που υλοποιούμε και να ακούσουμε τη γνώμη σας για αυτά σε σχέση με τις ανάγκες σας. Innovate σημαίνει καινοτομώ, δηλαδή “δημιουργώ κάτι πρωτοποριακό”. Αυτή ήταν πάντα η πρόθεσή μας και σήμερα ερχόμαστε με χαρά να τη μοιραστούμε μαζί σας. Σας ευχαριστούμε!

Team of

 

Πατήστε στο παρακάτω πλαίσιο για να κάνετε Like στη σελίδα της στο facebook.

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x