Ημερίδα Διδακτικής της Έκθεσης από την Κερκίδα στη Λαμία

Σημαντική ανακοίνωση- Αναβολή Εκδήλωσης

Οι πρόσφατες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων στο Λύκειο και η από κοινού εξέταση της Έκθεσης με τη Λογοτεχνία σε ένα ενιαίο τρίωρο σε συνδυασμό με την αλλαγή στην κατανομή των μορίων επιβάλλουν την αναθεώρηση των διδακτικών αναγκών του μαθήματος.

Για το λόγο αυτό οι διοργανωτές της Ημερίδας Διδακτικής της Έκθεσης που θα πραγματοποιούνταν στη Λαμία στις 21-10-2018 αποφάσισαν να αναβάλουν την πραγματοποίησή της για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να εκτιμήσουν τις αναγκαίες αλλαγές που απαιτούνται στο διδακτικό τους μοντέλο.

 


Η Κερκίδα των Φιλολόγων, μετά από τις πολυάριθμες εμφανίσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τη διεξαγωγή επιμορφωτικών ημερίδων στη Διδακτική της Έκθεσης και της Ιστορίας επιστρέφει σπίτι της! Η νέα ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο οποίο υπάγεται και το Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης υπό την αιγίδα του οποίου τελούν όλες οι μέχρι τώρα δράσεις. Το filologika.gr αποτελεί για μία ακόμη φορά το χορηγό επικοινωνίας και αυτής της εκδήλωσης.

Η νέα ημερίδα με τίτλο “Ημερίδα Διδακτικής της Έκθεσης στη Λαμία” θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.

Λίγα Λόγια για τον Ομιλητή

Ο Φώτης Παντόπουλος εργάζεται με το project διδακτικής και συμβουλευτικής «My name is Teacher»  από το 2012 παρουσιάζοντας πλήθος video και -τα τελευταία δύο έτη- τηλεοπτικών εκπομπών «Η ώρα του Δασκάλου», τα οποία αφορούν τη διδασκαλία της έκθεσης και τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Από το 2015 παραδίδει σεμινάρια επιμόρφωσης φιλολόγων σε όλη τη χώρα με μεγάλη επιτυχία.

Αναγνωρίζοντας το υπάρχον κενό σε ζητήματα διδακτικής προσφέρει απλόχερα την εμπειρία που έχει αποκομίσει ασχολούμενος επί 29 έτη με τη διδασκαλία του μαθήματος της Έκθεσης, αλλά και επί 17 έτη ειδικά με τη Διδακτική, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας. Στην Ημερίδα θα καλυφθούν αντικείμενα τα οποία, ενώ αποτελούν καθημερινό ζητούμενο στον εργασιακό μας χώρο, δεν διδάσκονται στις Πανεπιστημιακές Σχολές.

Πληροφορίες για την Ημερίδα Διδακτικής της Έκθεσης

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Θέματα που θα παρουσιαστούν

• Τρόπος παρουσίασης ενοτήτων στην τάξη
• Φροντιστηριακά βιβλία: Ενότητες και θέματα
• Εκφώνηση και ερωτήματα θέματος
• Το πλήθος των επιχειρημάτων
• Περί προλόγου, επιλόγου και συνοχής/μεταβάσεων
• Παρατηρήσεις σε θέματα γλωσσικής ποιότητας
• Παρατηρήσεις για τη διασφάλιση της ποιότητας του μαθήματος
• Ποιότητα κριτηρίων αξιολόγησης του μαθητή
• Τα πανελλαδικά θέματα κατά την προετοιμασία υποψηφίων
• Τα σχολικά εγχειρίδια/βιβλία μαθητή και η χρήση τους

– Και απάντηση σε ερωτήσεις που θα αποσταλούν ή θα προκύψουν …
– Παρουσίαση του μοντέλου διδακτικής “Pantopoulos Teaching Project”

Περισσότερες πληροφορίες για το τελευταίο μπορεί να αντλήσει κάθε ενδιαφερόμενος από τις ιστοσελίδες:
http://elearning.cs.uth.gr/
http://ptp.pantopoulos.gr/

Ώρα έναρξης 11:00

Διάλειμμα: 13:00- 13:30

Ώρα Λήξης: 15:00

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα Διδακτικής της Έκθεσης στη Λαμία συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην Ημερίδα Διδακτικής Έκθεσης που διοργανώνει το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και το Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης του εν λόγω Τμήματος,  συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία στη φόρμα που θα βρείτε εδώ

Η είσοδος είναι δωρεάν ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x