Ημερίδα Διδακτικής Ιστορίας Προσανατολισμού

Ημερίδα Διδακτικής Ιστορίας Προσανατολισμού

Η Κερκίδα των Φιλολόγων, υλοποιώντας τη δέσμευσή της για τη διοργάνωση εξειδικευμένου σεμιναρίου που θα αφορά τη Διδακτική της Ιστορίας  προχωρά στη διοργάνωση μιας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας εκδήλωσης με θέμα:  “Σύγχρονες προσεγγίσεις στη διδασκαλία της Ιστορίας: Η Ιστορία στο προσκήνιο”, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.

Λίγα Λόγια για τους Ομιλητές

  • Βλαχάδη Μαρία

Η Δρ. Μαρία Βλαχάδη έχει διδάξει σε Ελληνικά Πανεπιστήμια και Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.

Έχει πλούσιο Συγγραφικό  Έργο, Συμμετοχή σε Συλλογικούς Τόμους, Άρθρα σε Βιβλία-Πρακτικά Συνεδρίων, Άρθρα σε Επιστημονικά Περιοδικά και Εφημερίδες, Εισηγήσεις σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες, με Συμμετοχή σε Συλλογικές Έρευνες-Μελέτες-Επιστημονικά Προγράμματα-Διαλέξεις-Παρουσίαση Βιβλίων.

Τομείς Επιστημονικών Ενδιαφερόντων της: Μεταναστευτική Πολιτική της Ε.Ε, Ανομία και Μεταναστευτική Πολιτική, Διεθνείς Πολιτικές Διαχείρισης Μεταναστευτικής Κρίσης,, Δικαιώματα και Μετανάστευση, Μειονότητες και Πολιτική, Κοινωνικός Αποκλεισμός των Μεταναστών και Πολιτικές Ένταξης στην Ελλάδα, Ελληνική Πολιτισμική Ταυτότητα και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, Κοινωνική Πολιτική και Μετανάστες, Ρατσισμός-Ξενοφοβία-Διαπολιτισμική Επικοινωνία-Κοινωνική Διαστρωμάτωση, Ευρωπαϊκή και Διαπολιτισμική Διάσταση στην Εκπαίδευση, Εκπαίδευση: Πολιτισμικές Διαφορές και Κοινωνικές Ανισότητες.

  • Κουσουλίνης Παναγιώτης

Διδάσκει ως Π.Δ 407/80 «Ιστορία της ελληνικής οικονομίας» και «Ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Παράλληλα εργάζεται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Α.Π.Θ.

  •  Φώτης Παντόπουλος

Εργάζεται με το project διδακτικής και συμβουλευτικής «My name is Teacher»  από το 2012 παρουσιάζοντας πλήθος video και -τα τελευταία δύο έτη- τηλεοπτικών εκπομπών «Η ώρα του Δασκάλου», τα οποία αφορούν τη διδασκαλία της έκθεσης και τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Από το 2015 παραδίδει σεμινάρια επιμόρφωσης φιλολόγων σε όλη τη χώρα με μεγάλη επιτυχία.

Πληροφορίες για Ημερίδα Διδακτικής Ιστορίας Προσανατολισμού

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Αθηνών, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.

Θέματα που θα παρουσιαστούν

  • Βλαχάδη Μαρία

Το σύγχρονο προφίλ του εκπαιδευτικού σε περίοδο κρίσης

  • Κουσουλίνης Παναγιώτης

Ο εκπαιδευτικός ως καταλυτικός παράγοντας της διδασκαλίας και προσέγγισης της Ιστορίας

  • Φώτης Παντόπουλος

Διδακτική ανάλυσης “Πηγών”.  Υποδειγματική ανάλυση θεμάτων Πανελληνίων Εξετάσεων

Ώρα έναρξης 10:00

10:00- 10:30Το σύγχρονο προφίλ του εκπαιδευτικού σε περίοδο κρίσης

10:30- 11:00:  Ο εκπαιδευτικός ως καταλυτικός παράγοντας της διδασκαλίας και προσέγγισης της Ιστορίας

11:00- 12:00: Διδακτική ανάλυσης “Πηγών”

Διάλειμμα: 12:00- 12:30

12:30- 14:00:  Υποδειγματική ανάλυση θεμάτων Πανελληνίων Εξετάσεων

Ώρα Λήξης: 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα Διδακτικής Ιστορίας Προσανατολισμού συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην Ημερίδα Διδακτικής Ιστορίας Προσανατολισμού που διοργανώνουν το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και το Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης του εν λόγω Τμήματος,  συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία στη φόρμα που θα βρείτε εδώ. 

Η είσοδος είναι δωρεάν ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Χορηγός Επικοινωνίας: filologika.gr

 


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x