Ημερίδα Διδακτικής Ιστορίας Προσανατολισμού (Βίντεο)

Ημερίδα Διδακτικής Ιστορίας Προσανατολισμού (Βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουνίου η «Διημερίδα Διδακτικής Έκθεσης – Ιστορίας» που διοργάνωσαν το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και το Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης του εν λόγω Τμήματος με χορηγό επικοινωνίας το filologika.gr 

Σε αυτή αναπτύχθηκαν προβλήματα που ανακύπτουν κατά το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της διδασκαλίας των συγκεκριμένων μαθημάτων και παρουσιάστηκαν τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισής τους. Δόθηκαν απαντήσεις σε θέματα που αποτελούν μόνιμο “αγκάθι” και πεδίο αντιπαράθεσης κατά τη διδασκαλία τόσο της Νεοελληνικής γλώσσας όσο και της Ιστορίας.

Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν μαζική και οι εργασίες της Ημερίδας διεξήχθησαν σε φιλικό κλίμα με ανταλλαγή απόψεων και θέσεων τόσο από τους εισηγητές όσο και από τους συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο αυτό οι διοργανωτές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όσους/ όσες τους τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και επέλεξαν να αφιερώσουν πολύτιμο χρόνο από το πρώτο Σαββατοκύριακό τους, μετά την ολοκλήρωση των πανελληνίων εξετάσεων, για να ασχοληθούν με τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας στη Γ’ Λυκείου. 

Στο πλαίσιο διδασκαλίας της διδακτικής του μαθήματος της Ιστορίας αναπτύχθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα και έγινε αναφορά στον τρόπο προσέγγισης ειδικότερων θεμάτων, όπως είναι ο σχολιασμός εικόνων, πινάκων κ.λπ. Δυστυχώς η απουσία κατάλληλου τεχνικού εξοπλισμού κατέστησε αδύνατη τη χρήση εποπτικών μέσων για την αποτελεσματικότερη πραγματοποίηση της διδακτικής διαδικασίας.

Ως αντιστάθμισμα στην παραπάνω έλλειψη Η Κερκίδα των Φιλολόγων αποφάσισε να αναρτήσει βίντεο από την  Ημερίδα Διδακτικής Ιστορίας Προσανατολισμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.

Η θεματολογία των δύο εκδηλώσεων είναι κοινή και θεωρούμε ότι όλοι οι φίλοι μας στη Βόρεια Ελλάδα θα βρουν σε αυτή το υλικό που αναζητούν για να βελτιώσουν τη διδασκαλία τους.

Το βίντεο μπορείτε να το βρείτε εδώ ή να το παρακολουθήσετε απευθείας στο παρακάτω πλαίσιο.

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x