Ημερίδα Διδακτικής Έκθεσης - Ιστορίας στην Καστοριά (Νέο Σύστημα)

Ημερίδα Διδακτικής Έκθεσης – Ιστορίας στην Καστοριά (Νέο Σύστημα)

Οι αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας σε συνδυασμό με την πρόσφατη αύξηση της ύλης στην Ιστορία Κατεύθυνσης αλλάζουν τα δεδομένα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της προετοιμασίας των υποψηφίων για είσοδο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση από την προσεχή χρονιά. Για το λόγο αυτό το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς διοργανώνουν «Ημερίδα Διδακτικής Έκθεσης – Ιστορίας στην Καστοριά (Νέο Σύστημα)» με χορηγό επικοινωνίας το filologika.gr 

Η συγκεκριμένη διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο συναντήσεων και Ημερίδων Διδακτικής, οι οποίες πραγματοποιούνται τα τελευταία 3 χρόνια από την συνεργατική κίνηση «Η Κερκίδα των Φιλολόγων». Μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Φιλολόγων Καστοριάς, οι συνάδελφοι Φώτης Παντόπουλος και Μπικάκης Μιχάλης θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση και θα αναφερθούν στα νέα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά και τις τελευταίες αλλαγές στην ύλη και τον τρόπο εξέτασης της Νεοελληνικής Γλώσσας – Λογοτεχνίας και της Ιστορίας Προσανατολισμού.

Λίγα Λόγια για τους Ομιλητές

Ο Φώτης Παντόπουλος εργάζεται με το project διδακτικής και συμβουλευτικής «My name is Teacher»  από το 2012 παρουσιάζοντας πλήθος video και -τα τελευταία 3 έτη- τηλεοπτικών εκπομπών «Η ώρα του Δασκάλου», τα οποία αφορούν τη διδασκαλία της έκθεσης και τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Από το 2015 παραδίδει σεμινάρια επιμόρφωσης φιλολόγων σε όλη τη χώρα με μεγάλη επιτυχία.

Αναγνωρίζοντας το υπάρχον κενό σε ζητήματα διδακτικής προσφέρει απλόχερα την εμπειρία που έχει αποκομίσει ασχολούμενος επί 30 έτη με τη διδασκαλία του μαθήματος της Έκθεσης, αλλά και επί 18 έτη ειδικά με τη Διδακτική, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας. Στην Ημερίδα θα καλυφθούν αντικείμενα τα οποία, ενώ αποτελούν καθημερινό ζητούμενο στον εργασιακό μας χώρο, δεν διδάσκονται στις Πανεπιστημιακές Σχολές.

Ο Μιχάλης Μπικάκης είναι φιλόλογος με δεκαπενταετή διδακτική εμπειρία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις “Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση”.  Έχει συγγράψει βιβλία για τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Λιβάνη και Πατάκη.

Τόπος Διεξαγωγής

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΠΕ ( Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ), την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019.  Το κτήριο που θα στεγάσει την εκδήλωση βρίσκεται στην οδό Ζαλόγγου 3, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Καστοριάς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα Διδακτικής συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη:

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

9:30-9:45: Προσέλευση εκπαιδευτικών

9:45-10:00: Χαιρετισμοί

10:00-12:30: Παρουσίαση Νεοελληνικής Γλώσσας

12:30-13:00: Διάλειμμα

13:00-15:00: Παρουσίαση Ιστορίας

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην Ημερίδα Διδακτικής Έκθεσης και Ιστορίας που διοργανώνουν το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς,  συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία στη φόρμα που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Αίτηση συμμετοχής 

 

Κόστος- Βεβαίωση Παρακολούθησης

Η είσοδος και η παρακολούθηση της Ημερίδας είναι δωρεάν, ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x