Η κερκίδα των Φιλολόγων

Αποτίμηση Ημερίδας Διδακτικής στην Έκθεση ΙΙ

Πραγματοποιήθηκε χθες 2/4 με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα Διδακτικής στην Έκθεση II με τίτλο “Η κερκίδα των Φιλολόγων II: Εξελιγμένα Μοντέλα Διδακτικής – Παρουσίαση Ύλης Β’ Λυκείου στο Τμήμα Πληροφορικής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου με χορηγό επικοινωνίας το filologika.gr

Η χθεσινή εκδήλωση αποτέλεσε τη φυσική συνέχεια της πρώτης μας προσπάθειας για επιμόρφωση των συναδέλφων που ασχολούνται με το μάθημα της Έκφρασης Έκθεσης στο Λύκειο με τίτλο “Ημερίδα Διδακτικής Έκθεσης «Η κερκίδα των Φιλολόγων I: Προβληματισμοί στη διδακτική της Έκθεσης” η οποία είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία δεκαπέντε μέρες πριν στον ίδιο χώρο.

 

Λίγα Λόγια για τον Ομιλητή

Υπενθυμίζουμε ότι ο Φώτης Παντόπουλος εργάζεται με το project διδακτικής και συμβουλευτικής «My name is Teacher»  από το 2012 παρουσιάζοντας πλήθος video και -το τελευταίο έτος- τηλεοπτικών εκπομπών «Η ώρα του Δασκάλου», τα οποία αφορούν τη διδασκαλία της έκθεσης και τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Από το 2015 παραδίδει σεμινάρια επιμόρφωσης φιλολόγων σε όλη τη χώρα με μεγάλη επιτυχία.

Αναγνωρίζοντας το υπάρχον κενό σε ζητήματα διδακτικής προσφέρει απλόχερα την εμπειρία που έχει αποκομίσει ασχολούμενος επί 28 έτη με τη διδασκαλία του μαθήματος της Έκθεσης, αλλά και επί 17 έτη ειδικά με τη Διδακτική, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας.

Θεματολογία

Το θέματα που καλύφθησαν αφορούσαν την παρουσίαση της ύλης της Β’ Λυκείου και την Αξιολόγηση και Στοχοθεσία της Διόρθωσης του Μαθητικού Γραπτού σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου Λυκείου. Πέρα από τα παραπάνω ο κ. Παντόπουλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την έναρξη ενός νέου προγράμματος επιμόρφωσης με τίτλο “Εξελιγμένα Μοντέλα Διδακτικής: Διερεύνηση των μαθησιακών και επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών” του οποίου κατέχει τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα. Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην εκμάθηση όλων των στοιχείων τα οποία, ενώ απαιτούνται για την καθημερινή επιτυχή διδασκαλία του μαθήματος, δεν διδάσκονται στις πανεπιστημιακές σχολές και επαφίενται στον αυτοσχεδιασμό των συναδέλφων.

Σε όλους τους παρευρισκομένους δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και το Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης του εν λόγω Τμήματος τα οποία υποστηρίζουν ενεργά το παραπάνω εγχείρημα.

Η ανταπόκριση του κοινού, όπως φάνηκε και σε προσωπικές επιμέρους συνομιλίες και σε σχόλια και μηνύματα στο διαδίκτυο, ήταν θετική, γεγονός που χαροποίησε τους διοργανωτές και έδωσε έναυσμα για αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον στο πλαίσιο της Κερκίδας των Φιλολόγων, οι οποίες θα λάβουν χώρα το καλοκαίρι μετά το πέρας των εξετάσεων σε διάφορες πόλεις.

Για να δείτε ένα μέρος από τις εργασίες της Ημερίδας πατήστε εδώ.

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x