Ημερίδα Διδακτικής Έκθεσης

Αποτίμηση Ημερίδας Διδακτικής στην Έκθεση

Πραγματοποιήθηκε χθες 19/3 με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα Διδακτικής στην Έκθεση «Η κερκίδα των Φιλολόγων I: Προβληματισμοί στη διδακτική της Έκθεσης» στο Τμήμα Πληροφορικής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου με χορηγό επικοινωνίας το filologika.gr

Πάνω από εκατό συνάδελφοι αψήφησαν τις δυσκολίες στις μετακινήσεις που δημιούργησε ο χθεσινός Ημιμαραθώνιος Αθήνας και παρακολούθησαν τον Φώτη Παντόπουλο σε μία καταιγιστική παρουσίαση η οποία ικανοποίησε το σύνολο των παρευρισκομένων.

Κερκίδα των Φιλολόγων

Λίγα Λόγια για τον Ομιλητή

Υπενθυμίζουμε ότι ο Φώτης Παντόπουλος εργάζεται με το project διδακτικής και συμβουλευτικής «My name is Teacher»  από το 2012 παρουσιάζοντας πλήθος video και -το τελευταίο έτος- τηλεοπτικών εκπομπών «Η ώρα του Δασκάλου», τα οποία αφορούν τη διδασκαλία της έκθεσης και τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Από το 2015 παραδίδει σεμινάρια επιμόρφωσης φιλολόγων σε όλη τη χώρα με μεγάλη επιτυχία.

Αναγνωρίζοντας το υπάρχον κενό σε ζητήματα διδακτικής προσφέρει απλόχερα την εμπειρία που έχει αποκομίσει ασχολούμενος επί 28 έτη με τη διδασκαλία του μαθήματος της Έκθεσης, αλλά και επί 17 έτη ειδικά με τη Διδακτική, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας.

Κερκίδα των Φιλολόγων

 

Καλύφθησαν θέματα που αφορούν τη Διδακτική της Έκθεσης και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, με ιδιαίτερη έμφαση στη Γ΄Λυκείου, λόγω της βαρύτητας που διαδραματίζει στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ δόθηκαν πρακτικές απαντήσεις σε χρόνιους προβληματισμούς όλων όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο μάθημα.

Σε όλους τους παρευρισκομένους δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και το Εργαστήριο Τηλεκπαίδευσης του εν λόγω Τμήματος τα οποία υποστηρίζουν ενεργά το παραπάνω εγχείρημα.

Η ανταπόκριση του κοινού, όπως φάνηκε και σε προσωπικές επιμέρους συνομιλίες και σε σχόλια και μηνύματα στο διαδίκτυο ήταν θετική γεγονός που χαροποίησε τους διοργανωτές και έδωσε έναυσμα για αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον στο πλαίσιο της Κερκίδας των Φιλολόγων.

Για να δείτε ένα μέρος από τις εργασίες της Ημερίδας πατήστε εδώ

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x