ΙΕΠ: Κριτήρια Αξιολόγησης για Συνεξέταση Γλώσσας Λογοτεχνίας Γ Λυκείου

ΙΕΠ: Κριτήρια Αξιολόγησης για Συνεξέταση Γλώσσας Λογοτεχνίας Γ Λυκείου

ΙΕΠ: Κριτήρια Αξιολόγησης για Συνεξέταση Γλώσσας Λογοτεχνίας Γ Λυκείου

Η πρόσφατη υπουργική απόφαση για αλλαγή του τρόπου εξέτασης του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας σε επίπεδο πανελληνίων εξετάσεων και την εισαγωγή της από κοινού εξέτασης με το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας προκάλεσε έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αμέσως μετά την κοινοποίηση της υπουργικής απόφασης ανέκυψαν πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο και τη νέα μορφή της εξέτασης στο συγκεκριμένο μάθημα. Πάγιο ήταν το αίτημα να δοθούν διευκρινίσεις και υποδειγματικά Κριτήρια Αξιολόγησης για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη νέα μορφή της εξέτασης.

Στο πλαίσιο της παραπάνω απόφασης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής πρόσφατα ανάρτησε Κριτήρια Αξιολόγησης για το μάθημα στο πλαίσιο της κυκλοφορίας δικτύου κειμένων τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία για τις ερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις.

ΙΕΠ: Κριτήρια Αξιολόγησης για Συνεξέταση Γλώσσας Λογοτεχνίας Γ Λυκείου

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να βρείτε τα τέσσερα (4) Ενδεικτικά Κριτήρια Αξιολόγησης που έδωσε στην κυκλοφορία το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ 1

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ 2

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ 3

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ 4 

Τα κείμενα αντλήθηκαν από ψηφιακές και έντυπες εκδόσεις. Ανάμεσά τους υπάρχουν δημοσιογραφικά άρθρα, κείμενα επιστημονικά, στοχαστικά, λογοτεχνικά, έργα τέχνης, γελοιογραφίες αλλά και καθημερινά, απλά κείμενα σε κάποιες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία όμως διακρίνονται για την ευαισθησία τους και τον καθαρό τους λόγο. Με άλλα λόγια, μια μεγάλη ποικιλία κειμένων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των σύγχρονων ειδών κειμένων, που συνομιλούν μεταξύ τους και θέτουν ερωτήματα για τη σχέση μας με το περιβάλλον, κοινωνικό, ψηφιακό, φυσικό, και για την αντίληψη της ταυτότητάς μας, για το «εμείς» και για το πώς αυτό ορίζεται κάθε φορά σε κάθε επικοινωνιακή περίσταση. (Από τον πρόλογο της Συντακτικής Ομάδας)

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x