Ιδιαίτερα Μαθήματα Κοινωνιολογίας από το Instateacher

Ιδιαίτερα Μαθήματα Κοινωνιολογίας από το Instateacher

Ιδιαίτερα Μαθήματα Κοινωνιολογίας

Η Κοινωνιολογία ανήκει στις κοινωνικές επιστήμες και αποτελεί τη μελέτη της κοινωνίας μας, των συμπεριφορών μέσα σε αυτήν, των θεσμών της και των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων. Είναι σχετικά νέα επιστήμη και αναπτύχθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα ωστόσο από τον ορισμό της και μόνο μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι για τις ζωές μας.

Ως κοινωνικά όντα, οι άνθρωποι έχουν μόνο οφέλη να λάβουν από τη μελέτη βασικών εννοιών της κοινωνιολογίας, η οποία ασχολείται με πράγματα που αφορούν κάθε άνθρωπο όπως: τα κοινωνικά συστήματα, οι νόμοι, οι θρησκείες, η ιατρική, η εκπαίδευση, η σεξουαλικότητα, οι παραβιάσεις κοινωνικών κανόνων και άλλα.

Έτσι η Κοινωνιολογία διδάσκεται στα πανεπιστήμια με το αντίστοιχο πτυχίο ενώ το μάθημα της Κοινωνιολογίας έχει εισαχθεί εδώ και χρόνια στα σχολεία, παρ’ ότι πρόσφατα περιορίστηκαν οι ώρες διδιασκαλίας του στα Λύκεια.

Ως μάθημα όμως έχει πολλά να προσφέρει στους μαθητές βοηθώντας στην ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης, στην κατανόηση και ερμηνεία των κοινωνικών φαινομένων, στις σχέσεις τους με τους γύρω τους, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάλυσης, έρευνας και εξερεύνησης και άλλα πολύ σημαντικά που δεν πρέπει να υπονομεύονται όπως η αντίληψη των κοινωνικών ανισοτήτων, διαφορών και ιεραρχιών.

Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι οι μαθητές μέσα από το μάθημα της κοινωνιολογίας μπορούν να συγκρίνουν τη δική τους ζωή, την οικογένεια και τους φίλους τους, το κοινωνικό τους πλαίσιο, τους κανόνες που διέπουν την κοινωνία τους κτλ με ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τον τρόπο που θα διαμορφωθεί ο χαρακτήρας τους, η σκέψη τους και ολόκληρη η κοσμοθεωρία τους.

Βέβαια, για διάφορους λόγους, εκ των οποίων ένας είναι ότι πρόκειται για μία πρόσφατη σχετικά επιστήμη, που δεν είναι οικεία στους περισσότερους, το μάθημα της Κοινωνιολογίας μπορεί να δυσκολέψει αρκετούς μαθητές αλλά και φοιτητές. Δείτε γιατί είναι σημαντικό να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα Κοινωνιολογίας.

Γιατί περιλαμβάνει δυσνόητες έννοιες

Κάποιες έννοιες της κοινωνιολογίας -δε θα έπρεπε αλλά- είναι ιδιαίτερα δυσνόητες κυρίως επειδή είναι σχετικά άγνωστες και τις γνωρίζουν για πρώτη φορά οι μαθητές. Αυτές οι έννοιες είναι βασικές για να μπορεί κανείς να αντιληφθεί την κοινωνιολογία όχι μόνο ως μάθημα αλλά ως επιστήμη και ως κάτι το απλό και πρακτικό, που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Γιατί θα σας βοηθήσει να μάθετε να σκέφτεστε

Ένας έμπειρος καθηγητής Κοινωνιολογίας θα σας κατευθύνει σωστά ως προς την ανάπτυξη ενός περισσότερου ερευνητικού τρόπου σκέψης, που βασίζεται στην κριτική ανάλυση και ικανότητα. Έτσι θα μπορέσετε όχι μόνο να βελτιωθείτε στα μαθήματα αλλά και να αποκτήσετε γερές βάσεις για τη μετέπειτα σταδιοδρομία σας.

Γιατί θα έχετε περισσότερες σημειώσεις

Ένας καθηγητής ιδιαίτερων διαθέτει σημειώσεις, διαγωνίσματα, γραφήματα και εικόνες, εξωσχολικά βοηθήματα, παραδείγματα από τη ζωή και άλλο υλικό που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το μάθημα εις βάθος.

Είτε πρόκειται για σχολικά είτε για ακαδημαϊκά μαθήματα, όπου κι αν δυσκολεύεστε στο instateacher.gr θα βρείτε έμπειρους και αξιόπιστους καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα Κοινωνιολογίας, που θα σας βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!