Η Μεγάλη Διαδρομή

Η Μεγάλη Διαδρομή

Η Μεγάλη Διαδρομή

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΤΑΞΙΔΙ

Πριν από εκατομμύρια χρόνια, οι πρώτοι άνθρωποι  αποίκισαν τεράστιες εκτάσεις στη βόρεια Αφρική, στην Ευρώπη και την Ασία. Στις διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες της  εποχής εκείνης, οι αρχαίοι άνθρωποι εξελίχθηκαν σε διαφορετικά είδη, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακουστά, όπως homo neanderthalensis , homo erectus, homo soloensis, homo ergaster, homo rudolfensis και φυσικά, το είδος μας, ο homo sapiens, ο γνωστός σε όλους «σοφός  άνθρωπος». Στο διάστημα από την πρώτη παρουσία του ανθρώπου πάνω στη γη μέχρι και τις μέρες μας, ο καταιγισμός των γεγονότων, των πληροφοριών, των δεδομένων αλλά και των συναισθημάτων και των ιδεών, συνθέτουν μια μεγαλειώδη αφήγηση.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην εικόνα

Μια αφήγηση που οι περισσότεροι από εμάς διψάμε να μάθουμε, αλλά ο τεράστιος όγκος των πληροφοριών και ο χρόνος που χρειάζεται για να αφομοιωθούν, ίσως δε μας αφήνουν. Το νέο βιβλίο του γιατρού και μελετητή Γιάννη Μπουτόπουλου όμως, η «», πετυχαίνει ακριβώς αυτό. Κάνει οικεία, μια ιστορία γνωστή αλλά και άγνωστη ταυτόχρονα, προσφέροντας στον αναγνώστη την δυνατότητα να παρακολουθήσει συνοπτικά αλλά με απόλυτη επιστημονική ακρίβεια, περιεκτική πληροφορία και προσιτό λόγο, μια από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες: αυτή της ανθρώπινης ύπαρξης πάνω στη Γη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Α. Μπουτόπουλος είναι γιατρός, νεφρολόγος-παθολόγος. Κατάγεται από το Πάμφιο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και έλαβε ειδικότητες παθολογίας και νεφρολογίας αλλά και διδακτορικό τίτλο από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ερευνητικές εργασίες που έχουν συμπεριληφθεί σε ιατρικά περιοδικά και σε συνέδρια. Υπηρέτησε σε δημόσια νοσοκομεία επί 36 χρόνια και αποχώρησε με τον βαθμό του Διευθυντή Κλινικής. Ασχολείται με την αρχαιοελληνική γραμματεία, την λογοτεχνία, την ιστορία και τη φιλοσοφία. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του με τίτλο Το σύμπαν, η επιστήμη και η θρησκεία και το 2018 η ποιητική συλλογή Ρυτό. Η είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο του.

 

Μπορείτε να αποκτήσετε το βιβλίο από τις εκδόσεις Παπαζήση επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!