Εκπαιδευτική Ημερίδα στο ΑΠΘ

Εκπαιδευτική Ημερίδα στο ΑΠΘ: «Λογοτεχνία στην Προσχολική, Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση»

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Π.Α.Ε.) του ΑΠΘ και η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνουν Εκπαιδευτική Ημερίδα, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9.30, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα «Λογοτεχνία στην Προσχολική, Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση: Προσεγγίσεις, Εφαρμογές, Εργαστήρια».

Την Ημερίδα θα υποστηρίξουν με εισηγήσεις και εργαστήρια Καθηγητές Παιδαγωγικών Τμημάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. «Η συνεργασία αυτή των δυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων επικεντρώνει σε μια θεματική, για την οποία Ελλάδα και Κύπρος έχουν ήδη αναπτύξει πολλές και δυναμικές σχέσεις» αναφέρουν οι διοργανωτές και επισημάνουν «Η Λογοτεχνία στην Εκπαίδευση αποτελεί αντικείμενο κοινών προσπαθειών των δύο χωρών. Στη συγκεκριμένη ημερίδα, θα αναπτυχθούν μεθοδολογικά ζητήματα που αφορούν στη λογοτεχνία και στη σύνδεσή της με την εκπαίδευση».

Ειδικότερα, οι εισηγήσεις εστιάζουν στη μέθοδο project, σε θεωρητικά θέματα που υπεισέρχονται στη διδασκαλία της λογοτεχνίας σχετικά με τον αναγνώστη ή τη διακειμενικότητα, καθώς και στις νέες προσεγγίσεις που αξιοποιούνται στην εκπαιδευτική πράξη, όπως η δημιουργική γραφή. Ταυτόχρονα, θα γίνουν και πιο εξειδικευμένες εισηγήσεις αναφορικά με τη διδακτική του Ερωτόκριτου, την Ιστορία δια της Λογοτεχνίας και την ανάπτυξη του κριτικού γραμματισμού δια του εικονογραφημένου βιβλίου.
Τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν εργαστήρια, ώστε να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ θεωρίας και πράξης, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν οι παρευρισκόμενοι εκπαιδευτικοί.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες και για το πρόγραμμα της ημερίδας, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.auth.gr/news/conferences/22511

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x