14ετής Υποχρεωτική Εκπαίδευση

Γαβρόγλου: 14ετής Υποχρεωτική Εκπαίδευση Σε Ορίζοντα Τετραετίας

Σε βάθος τριετίας η Γ΄ λυκείου θα ενισχυθεί με περισσότερες ώρες και λιγότερα μαθήματα δήλωσε από το στούντιο του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι το υπουργείο προωθεί εθνικό σύστημα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

14ετής Υποχρεωτική Εκπαίδευση

Μιλώντας για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να μετατραπεί σε 14ετής η υποχρεωτική εκπαίδευση ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε:

«Τι λέμε τώρα εμείς; Σε μία 4ετία να γίνει 14χρονη, δεν μπορεί να γίνει από τον Σεπτέμβριο. Αρα να πούμε: πρώτα η Α’ Λυκείου, μετά η Β’ Λυκείου και μετά η Γ’ Λυκείου μαζί με τα δύο προσχολικά. Αυτό είναι το σχέδιο. Το σχέδιο είναι απολύτως ρεαλιστικό γιατί είμαστε από τις χώρες με τη μικρότερη μαθητική διαρροή από το γυμνάσιο στο λύκειο. Άρα, εκεί, παρόλο που έχουμε κάνει τους υπολογισμούς μας, είναι εντελώς διαχειρίσιμο το κόστος».

Ιδιωτικά ΙΕΚ – Έρχονται Κυρώσεις

Ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος σε όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και λειτουργούν στο χώρο των ιδιωτικών ΙΕΚ, υπογράμμισε πως θα επιβληθούν κυρώσεις καθώς όπως είπε κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα όνειρα των παιδιών.

«Πράγματι υπάρχουν ιδιωτικά ΙΕΚ τα οποία είναι αξιοζήλευτα και υπάρχουν ιδιωτικά ΙΕΚ που είναι, δεν θέλω να τα χαρακτηρίσω, μία κατάσταση εντελώς ανεξέλεγκτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί οποιοσδήποτε θεσμός να παίζει με τα όνειρα παιδιών, πάνε εκεί, πληρώνουν, προφανώς, στα ιδιωτικά ΙΕΚ και δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Αυτό είναι μία προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση».

Μπορείτε να ακούσετε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό εδώ.

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x