Γ΄φάση αναπληρωτών: Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου

Γ΄φάση αναπληρωτών: Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου

Γ΄φάση αναπληρωτών: Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες για την ανακοίνωση της γ’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών – Λίγες ημέρες μετά οι προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη

Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου πιθανόν Τρίτη 1 ή Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η γ’ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών όπως γνωστοποίησε μιλώντας στο στο alfavita.gr o γ.γ του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Εξάλλου σήμερα λήγει η προθεσμία δήλωσης των κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε να καλυφθούν τα διδακτικά κενά στο σχολεία. Θυμίζουμε ότι ήδη οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν λάβει από τις ΔΔΕ την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου τον αριθμό των κενών που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώνουν σήμερα τη σχετική διαδικασία.

Παράλληλη στήριξη

Άγνωστο παραμένει ωστόσο τι μέλλει γενέσθαι με τις προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη, καθώς όπως φαίνεται θα ακολουθήσει συμπληρωματική φάση προσλήψεων το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων, στην ανακοίνωση της γ΄ φάσης ενδέχεται να μην περιλαμβάνονται οι προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη, αλλά να ακολουθήσουν λίγες ημέρες αργότερα. Φαίνεται ότι η ανακοίνωση των προσλήψεων επείγει λόγω των αυξημένων αναγκών στα σχολεία, ενώ αμέσως μετά θα ανακοινωθούν και οι προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη.

Τι έχει γίνει στις δυο προηγούμενες φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών

Να θυμίσουμε ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 στις δυο πρώτες φάσεις προσλήψεων κλήθηκαν 38.934 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ωστόσο είναι γνωστό ότι τόσο στην Α΄ φάση προσλήψεων όσο και στη Β΄ φάση εκατοντάδες ήταν οι εκπαιδευτικοί που δεν αποδέχθηκαν τελικά την πρόσληψη καθώς δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο με τα προβλήματα στέγασης όσο και με τα γενικότερα προβλήματα διαμονής και κάλυψης στοιχειωδών αναγκών σε περιοχές εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας.

Προφανώς και αυτοί οι εκπαιδευτικοί θα αναπληρωθούν στη Γ΄ φάση.

Σύμφωνα με τον Πατρέα 

α) εξασφαλίστηκαν 1230 8μηνες πιστώσεις από τον Τακτικό Προϋπολογισμό. Μπορούν να διατεθούν σχεδόν σε οτιδήποτε (εκτός από τα έργα που παραδοσιακά παίζουν με ΕΣΠΑ, δηλ. ΖΕΠ, ΔΥΕΠ, ΜΝΑΕ κτλ.)

β) Αναμένονται οι πιστώσεις από τις φετινές άδειες άνευ αποδοχών (περίπου 1000). Παραδοσιακά διατίθενται στη Δευτεροβάθμια Γενική.

γ) Άλλες περίπου 500 πιστώσεις υπάρχουν από τις μη αναλήψεις της Β’ Φάσης Αναπληρωτών. Θα διατεθούν μία-προς-μία στο έργο από το οποίο προέκυψε η καθεμία.

δ) Προσλήψεις στην Παράλληλη για να καλυφθούν και αιτήματα της επόμενης φάσης υποδοχής αιτημάτων

ε) Προσλήψεις ΖΕΠ Δευτεροβάθμιας

στ) Αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ για τις Ομάδες Σχολείων στο πλαίσιο της Πράξης “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς”. Έχει πιστώσεις για 400 άτομα φέτος.

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!