filologika.gr- Η Ομάδα: Από Φιλολόγους για Φιλολόγους

filologika.gr- Η Ομάδα: Από Φιλολόγους για Φιλολόγους

filologika.gr- Η Ομάδα: Από Φιλολόγους για Φιλολόγους

Η αποδοχή και η αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουμε τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται όχι μόνο από την υψηλή καθημερινή επισκεψιμότητα στον ιστότοπό μας αλλά και από τον μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν ήδη δηλώσει ότι τους αρέσει η Σελίδα μας στο Facebook, οι οποίοι ξεπερνούν πλέον τις τριάντα τέσσερις χιλιάδες, γεγονός για το οποίο θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά!

Η εκτίμηση μας προς τον χώρο των social media ως εργαλείο προώθησης του έργου και της συναδελφικής αλληλεγγύης είναι αποδεδειγμένη, καθώς μέσω της  οικείας Σελίδας έχουμε τη δυνατότητα να δημοσιοποιούμε το υλικό που μας παραχωρούν συνάδελφοι, να ενημερώνουμε για επίμαχα θέματα της επικαιρότητας, να διοργανώνουμε διαγωνισμούς και να πραγματοποιούμε τόσες άλλες ενέργειες προς όφελος της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας που ασχολείται με τα φιλολογικά μαθήματα.

Ως φιλόλογοι κι εμείς, χρησιμοποιούσαμε το χώρο της φιλολογικής Ομάδας Φιλόλογοι-On Line για την παρουσίαση των σκέψεών μας και την αλληλεπίδραση με συναδέλφους. Πρόσφατα, όμως, η Διαχειρίστρια της εν λόγω Ομάδας αποφάσισε, για άγνωστους λόγους, να προχωρήσει στην κατάργηση της πολυπληθούς Ομάδας.

Στην προσπάθειά μας να καλύψουμε το υφιστάμενο κενό αποφασίσαμε να ανοίξουμε στο ευρύ κοινό την ολιγομελή Ομάδα, που διατηρούσαμε, με στόχο να γίνει γόνιμος χώρος ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και πληροφόρησης προς όφελος όλων των μελών της. Ευελπιστούμε ότι με την διεύρυνση των μελών δεν θα παρατηρηθούν φαινόμενα υποβάθμισης του εκφερόμενου λόγου και το ήθος των συμμετεχόντων θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλά απευκταίες ενέργειες.

Διαδικασία ένταξης στην Ομάδα

Η ένταξη στην Ομάδα μας στο Facebook μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους:

Α) Για να διευκολυνθεί η διαδικασία ένταξης νέων μελών έχουμε αhttps://www.facebook.com/groups/346795765360901/λλάξει τις Ρυθμίσεις και έχουμε καταστήσει την Ομάδα φανερή στο κοινό. Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι στη μπάρα αναζήτησης του Facebook μπορείτε να γράψετε το όνομα της Ομάδας και αυτή να εμφανιστεί. Στη συνέχεια απλώς επιλέγετε το μπλε κουμπί “Γίνετε Μέλος” και το αίτημά σας καταχωρίζεται.

Εναλλακτικά απλώς πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και απλώς ακολουθείστε τη διαδικασία

filologika.gr- Η Ομάδα των Φιλολόγων

Β) Αν εσείς ή κάποιος/α φίλος/η σας είναι ήδη μέλος της Ομάδας μπορείτε να προσκαλέσετε τα άτομα που επιθυμείτε στην Ομάδα στέλνοντας τους αίτημα για εγγραφή.

Για να το κάνετε αυτό απλώς γράφετε το όνομά του/της στο οικείο πεδίο, αν είστε από υπολογιστή.

 

 

Από κινητό η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική. Αρχικά, πατάτε το μπλε + δίπλα στα εικονίδια με τα υπάρχοντα μέλη και στην καρτέλα που σας ανοίγει εισάγετε το όνομα που επιθυμείτε για να του/της αποσταλεί το αίτημα συμμετοχής.

 

 

 

Ελπίζουμε να έχουμε την τύχη να σας δεχτούμε στην Ομάδα μας με την προϋπόθεση πάντα ότι η συμπεριφορά σας θα είναι και θα παραμείνει κόσμια, αντίστοιχη με το ήθος που πρεσβεύουν οι ανθρωπιστικές σπουδές τις οποίες όλοι ακολουθήσαμε και αγαπήσαμε.

 


Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας πέρα από την επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και στην Ομάδα μας και γίνετε μέλη της μεγαλύτερης φιλολογικής διαδικτυακής παρέας!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!