Φάκελος Υλικού Νεοελληνική Λογοτεχνία - Δίκτυα Κειμένων

Φάκελος Υλικού Νεοελληνική Λογοτεχνία – Δίκτυα Κειμένων

Μετά την ανακοίνωση της ύλης για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης χρονιάς το Υπουργείο Παιδείας ανάρτησε σε ειδικό σύνδεσμο στην οικεία σελίδα για τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία φάκελο υλικού για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών που ξεκινούν την καλοκαιρινή προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Στο φάκελο αυτό περιλαμβάνονται δεκάδες κείμενα κατανεμημένα σε δίκτυα για τα παρακάτω θέματα:

  • ΔΙΚΤΥΟ 1ο «Όταν θέλεις να φύγεις…»
  • ΔΙΚΤΥΟ 2ο «Ανατομία ενός εγκλήματος»
  • ΔΙΚΤΥΟ 3ο «Βίοι ελάσσονες»

Απευθυνόμενη προς τους μαθητές η Συντακτική Ομάδα δηλώνει ότι «Τα κείμενα που επιλέχθηκαν και συγκρότησαν το κάθε δίκτυο είναι κείμενα ανοιχτά, που θέτουν περισσότερο ερωτήματα παρά δίνουν απαντήσεις. Κάθε Φάκελος περιέχει κείμενα που «συνομιλούν» μεταξύ τους, χωρίς αυτά να ανήκουν απαραίτητα στην ίδια εποχή, σχολή ή εθνική λογοτεχνία. Τα νήματα που τα συνδέουν είναι ποικίλα και οι σχέσεις μεταξύ τους θα φανερωθούν με τη δική σας συμβολή στο μάθημα, με όσα θα φέρει στο φως ο διάλογος που θα αναπτυχθεί στην τάξη σας.

Τα βιογραφικά σημειώματα που πλαισιώνουν τα κείμενα των δικτύων είναι και αυτά ανοιχτά. Περιέχουν λίγες βασικές πληροφορίες και συνεχίζουν με νύξεις για την ιδιομορφία της γραφής των συγγραφέων ή/και κάποιες απόψεις για το έργο τους・ κλείνουν, τέλος, με κάποια ερωτήματα. Συντάχθηκαν με αυτόν τον τρόπο, για να σας προκαλέσουν να προχωρήσετε –αν το θέλετε– με τον δικό σας βηματισμό στον κόσμο του συγγραφέα και του έργου του.»

Στο ίδιο αρχείο οι μαθητές και οι συνάδελφοι θα βρουν ακόμη Γλωσσάρι όρων για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και Εργοβιογραφική πλαισίωση για τους συγγραφείς.

Επίσης περιλαμβάνεται Ενδεικτικό Κριτήριο Αξιολόγησης το  οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στον υπολογιστή ή το κινητό σας από τον αντίστοιχο σύνδεσμο

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Για να κατεβάσετε το αρχείο με τα Κείμενα που περιλαμβάνονται στον Φάκελο Υλικού για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 2019

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 2019

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x