Φάκελος Υλικού Νεοελληνική Γλώσσα - Δίκτυα Κειμένων

Φάκελος Υλικού Νεοελληνική Γλώσσα – Δίκτυα Κειμένων

Μετά την ανακοίνωση της ύλης για τις πανελλήνιες εξετάσεις της επόμενης χρονιάς το Υπουργείο Παιδείας ανάρτησε σε ειδικό σύνδεσμο στην οικεία σελίδα για τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία φάκελο υλικού για τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών που ξεκινούν την καλοκαιρινή προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Στο φάκελο αυτό περιλαμβάνονται δεκάδες κείμενα κατανεμημένα σε δίκτυα για τα παρακάτω θέματα:

  • Επικοινωνία,
  • Σχέσεις αλληλεπίδρασης,
  • Σχέσεις αλληλεπίδρασης στον χώρο της εκπαίδευσης,
  • Έμφυλες ταυτότητες και τα στερεότυπα,
  • Αναπαραστάσεις του διαφορετικού Άλλου, 
  • Αναπαραστάσεις της Ημετερότητας,
  • Ο Ξένος, 
  • Ο Άλλος ως εχθρός,
  • Αναπαραστάσεις της Τεχνολογίας
  • Εμείς και το Φυσικό Περιβάλλον: Φόβοι και προσδοκίες

Απευθυνόμενη προς τους μαθητές η Συντακτική Ομάδα δηλώνει ότι «όλα αυτά τα κείμενα σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ύλη που πρέπει να εξαντληθεί και να εξεταστεί, ούτε αποτελούν πρότυπα για τη μορφή και το περιεχόμενό τους, ούτε τα θέματα στα οποία αναφέρονται ορίζουν τη θεματολογία του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, η οποία είναι ευρύτερη.
Ο στόχος είναι να σε προκαλέσουν να σταθείς κριτικά απέναντί τους, να αποτελέσουν αφορμή για περαιτέρω διερεύνηση θεμάτων που σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, σε απασχολούν ή είναι πολύ σημαντικά για τον κόσμο μας, στην εποχή που διανύουμε. Προπάντων, όμως, στόχος είναι να γίνουν ερεθίσματα για τη σύνθεση δικών σου κειμένων, για να διαμορφώσεις τον δικό σου προσωπικό λόγο.
Με άλλα λόγια, η ανάγνωση αυτών των κειμένων ελπίζουμε να γίνει ένα κλειδί για την προσωπική σου αναζήτηση, ένα κλειδί που θα ξεκλειδώσει τη φαντασία σου και τις δημιουργικές δυνάμεις που διαθέτεις.»

Στο ίδιο αρχείο οι μαθητές και οι συνάδελφοι θα βρουν ακόμη Γλωσσάρι όρων για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και Βιβλιογραφικές Αναφορές για τους συγγραφείς.

Επίσης περιλαμβάνονται Ενδεικτικά Κριτήρια Αξιολόγησης τα  οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στον υπολογιστή ή το κινητό σας από τον αντίστοιχο σύνδεσμο

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Για να κατεβάσετε το αρχείο με τα Κείμενα που περιλαμβάνονται στον Φάκελο Υλικού για τη Νεοελληνική Γλώσσα επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2019

Για να κατεβάσετε το αρχείο με τα Κείμενα που περιλαμβάνονται στον Φάκελο Υλικού για τον Εκπαιδευτικό για τη Νεοελληνική Γλώσσα επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2019

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x