Εξ' αποστάσεως Εργαστήρι με Θεωρία Διδασκαλίας & Πρακτική Εξάσκηση διόρθωσης και Δημιουργίας Γραπτών

Εξ’ αποστάσεως Εργαστήρι με Θεωρία Διδασκαλίας & Πρακτική Εξάσκηση διόρθωσης και Δημιουργίας Γραπτών

Εξ’ αποστάσεως Εργαστήρι με Θεωρία Διδασκαλίας & Πρακτική Εξάσκηση διόρθωσης και Δημιουργίας Γραπτών

 

Το μάθημα της Ιστορίας στο Λύκειο είναι ένα από πιο απαιτητικά μαθήματα στα οποία οι μαθητές εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο. Πολλοί, μαθητές και εκπαιδευτικοί, θεωρούν ότι είναι μάθημα “διαβάσματος” και “αποστήθισης”, αυτό όμως είναι λανθασμένη αντίληψη. Οι χαμηλές επιδόσεις στις πανελλήνιες, οι λάθος αντιλήψεις για το μάθημα, τα λάθη στον τρόπο επεξεργασίας – ανάλυσης των ιστορικών πηγών αλλά και τα στατιστικά που δείχνουν πως τα 3/4 των φιλολόγων που διδάσκουν το μάθημα δεν έχουν κάποια ειδίκευση στην ιστορία, δείχνουν πως η διδασκαλία της Ιστορίας στο Λύκειο αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις.

Στο Εργαστήρι Διδασκαλίας της Ιστορίας θα ασχοληθούμε με τις θεωρητικές προσεγγίσεις της διδασκαλίας του μαθήματος αλλά θα προχωρήσουμε και σε πρακτικές. Μέσα από πραγματικά γραπτά μαθητών θα μάθουμε: την σωστή προσέγγιση και διόρθωση γραπτών και πώς ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργεί τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης.

Ταυτότητα Σεμιναρίου

  • ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ 7 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
  • ΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ/PDF
  • ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
  • ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

 

Το Εργαστήρι Ιστορίας διαρκεί 7 εβδομάδες, διεξάγεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και χωρίζεται σε δύο βασικά μέρη:

  • Θεωρητικό Μέρος (διάρκεια 2 εβδομάδων). Στις πρώτες δύο εβδομάδες θα ασχοληθούμε με θεωρητικές προσεγγίσεις πάνω στην μεθοδολογία διδασκαλίας της Ιστορίας και διόρθωσης γραπτών
  • Πρακτικό Μέρος (διάρκεια 5 εβδομάδων). Στις 5 εβδομάδες του πρακτικού μέρους θα ασχοληθούμε με 5 Μελέτες περίπτωσης που βασίζονται σε πραγματικά γραπτά μαθητών. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διορθώσουν τα γραπτά και να δημιουργήσουν δικά τους κριτήρια αξιολόγησης.

Μετά το τέλος του οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις στην Μεθοδολογία Διδασκαλίας του μαθήματος της Ιστορίας Γ΄ Λυκείου & δεξιοτήτων σωστής διόρθωσης και δημιουργίας Κριτηρίων Αξιολόγησης και Προσομοίωσης Πανελληνίων Εξετάσεων στο μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

 

Η παρουσίαση και η επιστημονική επιμέλεια του υλικού έγινε από την φιλόλογο Κατερίνα Παπούλη

Η Κατερίνα Παπούλη είναι φιλόλογος, με 15 ετή διδακτική εμπειρία σε φροντιστήρια Μ. Ε. στην περιοχή της Αττικής. Έχει διατελέσει διευθύντρια Σπουδών και ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του μαθήματος της Νεοελληνικής Ιστορίας Ο. Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών σε καταξιωμένα φροντιστήρια Μ.Ε. της Αθήνας, επί σειρά ετών και έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια των επίσημων απαντήσεων των θεμάτων των πανελληνίων εξετάσεων στο εν λόγω μάθημα.

Έχει δημοσιεύσει στον ημερήσιο τύπο κατά το παρελθόν και επί σειρά ετών διάφορα προτεινόμενα θέματα και ενδεικτικές απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας Προσανατολισμού (Ένθετο “Παιδεία”, Έθνος).

Είναι κάτοχος Μ.Α. στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Εξειδικευμένης Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μελέτη και Επεξεργασία των Μαρτυριών (“Οι πηγές του Ιστορικού: Ερευνώντας την Ελληνική Ιστορία του 20ου αιώνα, ΕΚΠΑ, e- learning).

Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών (ειδίκευση κλασικών σπουδών)

Κόστος παρακολούθησης-Τρόπος παρακολούθησης

Τα μαθήματα του Εργαστηρίου Διδασκαλίας της Ιστορίας βασίζονται στην αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Με την έναρξη του προγράμματος ο κάθε εκπαιδευόμενος αποκτά πρόσβαση στην πλατφόρμα και κάθε εβδομάδα έχει πρόσβαση σε νέο υλικό.

Κατα το δεύτερο μέρος του προγράμματος ο εκπαιδευόμενος ασχολείται με Μελέτες Περίπτωσης. Στις πρώτες δύο παίρνει πραγματικά θέματα εξετάσεων και πραγματικά γραπτά μαθητών και τα διορθώνει, βασισμένος στην θεωρία που έχει μελετήσει και την εμπειρία του. Το διορθωμένο γραπτό υποβάλλεται μέσω της πλατφόρμας eLearning και η υπεύθυνη του προγράμματος το αξιολογεί στέλνοντας ανατροφοδότηση με σχόλια και ενδεικτικές απαντήσεις. Στις επόμενες τρεις Μελέτες Περίπτωσης ο εκπαιδευόμενος καλείται να δημιουργήσει τα δικά του κριτήρια αξιολόγησης ώστε να προσομοιάζουν στα θέματα των εξετάσεων, υποβάλλοντάς τα και έχοντας ανατροφοδότηση με σχόλια από την υπεύθυνη του προγράμματος.

Κόστος συμμετοχής στο Εργαστήρι είναι 150€ ή 120€ για φοιτητές και ανέργους.

Για όσους κάνουν εγγραφή μέσα στον Φεβρουάριο θα υπάρξει γενική τιμή 99

Το ποσό θα καταβάλλεται σε εως και 2 δόσεις. Η πρώτη με την εγγραφή και η δεύτερη πριν την έναρξη της 3ης εβδομάδας. Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του ποσού θα αναστέλλεται η πρόσβαση του εκπαιδευόμενου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Εξ’ αποστάσεως Εργαστήρι με Θεωρία Διδασκαλίας & Πρακτική Εξάσκηση διόρθωσης και Δημιουργίας Γραπτών

Για να κρατήσετε θέση πατήστε εδώ.

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!