έργο του Παπαδιαμάντη

Κατέβασε Εδώ Όλο Το Έργο Του Παπαδιαμάντη

Το έργο του Παπαδιαμάντη σε ψηφιακή μορφή

Το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη επηρέασε καθοριστικά την εμφάνιση και εξέλιξη του ηθογραφικού διηγήματος στην ελληνική πεζογραφική σκηνή. Ο «κοσμοκαλόγερος» από τη Σκιάθο θα αφήσει στο πέρασμά του μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα της νεοελληνικής πεζογραφίας, όπως είναι η Φόνισσα, Το μοιρολόι της Φώκιας, Το όνειρο στο κύμα κλπ.

Ξεκίνησε συγγράφοντας μυθιστορήματα («Ἡ μετανάστις»,1879) αλλά τελικά στράφηκε στο διήγημα στο οποίο άφησε την ανεξίτηλη σφραγίδα του συγγράφοντας πάνω από εκατό διηγήματα στα οποία αφηγείται τη ζωή απλών ανθρώπων οι οποίοι υποφέρουν με τα βάσανα και τους καημούς της φτωχολογιάς.

Οι ήρωές του είναι ψαράδες, αγρότες, ιερωμένοι, μετανάστες, εργένηδες, αναξιοπαθούσες χήρες, όμορφες ορφανές, αλλά και κακάσχημες μάγισσες και διάφορες αγύρτισσες. Εμβαθύνοντας στον ψυχισμό των ηρώων του μας παρέχει μια οξύτατη ψυχολογική θεώρηση των πιστεύω, των επιθυμιών και των απογοητεύσεων αυτών των ανθρώπων που δικαιολογούν το χαρακτηρισμό του ως ηθογράφου.

Δες ακόμη: Βίντεο: Όλη H Ελληνική Ιστορία Ανά Τις Χιλιετίες Μπροστά Στα Μάτια Σας!

Πού θα βρείτε το έργο του ψηφιακά

Ο Αλ. Παπαδιαμάντης πέρα από τρία μυθιστορήματα και τρία εκτεταμένα διηγήματα (νουβέλες), έγραψε 180 διηγήματα και 40 μελέτες και άρθρα, στα οποία οι φίλοι των γραμμάτων και του έργου του Παπαδιαμάντη μπορούν να μελετήσουν πλέον σε ψηφιακή μορφή χάρις στην σύγχρονη τεχνολογία.

Για όλους όσοι ενδιαφέρονται για το έργο του Παπαδιαμάντη και επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό μπορούν τώρα να βρουν 188 έργα του συγκεντρωμένα στην ιστοσελίδα http://www.papadiamantis.org/ του Νεκτάριου Γ. Μαμαλούγκου.

Ο δημιουργός της ιστοσελίδας έχει συγκεντρώσει το σύνολο του έργου του Παπαδιαμάντη και το έχει ταξινομήσει σε τέσσερις (4) κατηγορίες:

Όπως διαπιστώνει εύκολα ο αναγνώστης, ο καταμερισμός του έργου του Παπαδιαμάντη διευκολύνει τη μελέτη καθώς επισκέπτης της σελίδας μπορεί να επιλέξει την κατηγορία που τον ενδιαφέρει.

Δες Επίσης: «Σε Σένα Που Μου Δίνεις 3 Ευρώ Την Ώρα…»: Η Επιστολή Μιας Φιλολόγου!

Πέρα από το http://www.papadiamantis.org/ οι ενδιαφερόμενοι για το έργο του Σκιαθίτη δημιουργού μπορούν να ανατρέξουν στη διεύθυνσης της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών στην οποία πέρα από βιογραφικά και άλλα στοιχεία προσφέρεται το σύνολο του έργου του Παπαδιαμάντη, όπως αυτό κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Δόμος στα «Άπαντα» του συγγραφέως σε μορφή pdf για αποθήκευση δωρεάν στον υπολογιστή σας.


Αν βρήκατε χρήσιμη την παραπάνω δημοσίευση και θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για παρόμοιες αναρτήσεις επισκεφθείτε στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x